O școală din Oradea găzduia cursuri față în față, deși era trecută în scenariul roșu. Reacția Poliției

Ultima actualizare: 05-11-2020 19:07
Scoala
StirilePROTV

Elevii și profesorii unei școli din Oradea au fost găsiți la cursuri „față în față” deși școala era trecută în scenariul roșu, la învățământ online.

Un dosar penal a fost deschis de procurori în acest caz, privind infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor, după decizia CJSU care trecuseră cursurile în onlne după creșterea incidenței cazurilor de coronavirus.

„La Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea (...) se efectuează cercetări cu privire la infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, prev. de art. 352 alin. 1 C.pen., constând în aceea că în data de 03.11.2020 la o unitate de învăţământ cu sediul în mun. Oradea nu au fost respectate prevederile Hotărârii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă al jud. Bihor din data de 27.10.2020, în sensul că au fost organizate cursuri prin prezenţa fizică a elevilor în unitatea de învăţământ” a precizat parchetul Oradea într-un comunicat, preluat de news.ro.

Polițiștii veniți la fața locului au legitimat elevii și profesorii, „fiind identificaţi în sălile de clasă un nrumăr de 32 elevi cu vârstele cuprinse între 3-9 ani şi un număr de 12 persoane, angajaţi ai unităţii şcolare”, au transmis, joi, procurorii.

Cursurile ”faţă în faţă” au fost suspendate, prin decizie a CJSU, după de rata de infectare în Oradea a trecut de 3 cazuri la mia de locuitori.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO