O mama din Timisoara il acuza pe fostul sot ca ii tine cu forta fetele gemene, in varsta de 4 ani si jumatate, departe de ea. Dupa 8 ani de casnicie, la divortul pronuntat la notar, copilele au fost incredintate mamei, prin comun acord.

Insa anul trecut, barbatul le-a luat pe fete in vacanta si de atunci a refuzat sa le mai inapoieze. Femeia, care si-a dorit enorm sa aiba acesti copii, obtinuti prin fertilizare in vitro, s-a adresat disperata mai multor instante, dar procesele bat pasul pe loc.

Cristina Baleanu, mama: "De un an de zile, aproape zilnic stau in fata casei lui. Am stat pe bordura si gravida doar sa imi vad copiii si am ajuns la concluzia ca savura aceste momente in care ma vedea stand in fata casei si tanjind dupa copiii mei."

Cu lacrimi in ochi si dor dupa fetitele gemene de 4 ani si jumatate pe care nu le-a mai vazut de cateva luni - asa isi incepe povestea Cristina Baleanu, o mama din Timisoara care cere disperata ajutor autoritatilor sa isi poata revedea copilele. Fetitele sunt tinute departe de ea, de tatal lor, desi legea a fost de partea mamei.

Cei doi au divortat in fata notarului, cand fetitele aveau doi ani si jumatate. Au convenit sa imparta custodia lor si gemenele sa locuiasca impreuna cu mama. De anul trecut insa, din septembrie, tatal a luat fetitele in vacanta si nu a mai vrut sa le inapoieze.

Cristina Baleanu, mama: "Cred ca principalul motiv pentru care o face este sa ma penalizeze ca viata mea a mers mai departe si nu mai constituim un cuplu."

Femeia s-a adresat disperata autoritatilor locale de protectie a copilul, dar si instantei ca sa il determine pe fostul sot sa respecte legea. Toate demersurile au fost in zadar.

Cristina Baleanu, mama: "Toate tentativele mele de a ajunge la ele sunt barate intr-un mod violent."

Sfasiata de dor, mama cere executarea silita si cere sa ii fie reincredintati copiii, conform conventiei notariale semnate de fostul sot. Omul nu ii permite de luni de zile sa isi revada fetele si femeia simte cum timpul trece necrutator. Cererile repetate ale mamei au fost plimbate de la o instanta la alta, dar rand pe rand, judecatorii si-au declinat competenta.

Adrian Amuza, avocat: "Se tot tergiverseaza. Scopul este foarte simplu. Copii nu isi vad mama si maine, poimaine se va invoca refuzul copiilor, copii de 4 ani si un pic care oare au discernamantul sa refuze? Astea sunt intrebari la care justitia din Timisoara refuza sa raspunda deocamdata."

Tatal copilelor ne-a transmis prin intermediul avocatului sau ca acuzatiile aduse de fosta sotie sunt nefondate si ca isi doreste ca instanta sa decida unde si in ce conditii vor locui fetitele.