O gravida in travaliu a intrat in soc anafilactic dupa ce medicii i-au facut o injectie. Bebelusul nu a mai putut fi salvat

Ultima actualizare: 19-02-2015 07:06

Ancheta la Spitalul Judetean din Tg. Jiu, unde un bebelus a murit chiar inainte de nastere, in pantecele mamei. Gravida a intrat in soc anafilactic, dupa ce i-a fost administrata oxitocina, o substanta care ar fi trebuit sa o ajute in travaliu.

Medicii sustin ca i-au facut in prealabil toate testele, dar ca este posibil ca pacienta sa fi luat si alte medicamente. Trist este ca tanara a mai pierdut un copil de numai un an din cauza unor afectiuni la inima.

Georgianei i s-a rupt apa sambata seara si urma sa aduca pe lume un prunc sanatos chiar de Sfantul Valentin. A intrat in travaliu, iar pentru a-i ameliora durerile, medicii i-au administrat o injectie. Sustin ca i-au facut inainte si teste de alergie care n-au indicat nicio problema. Dar cateva minute mai tarziu, tanara de 25 de ani a intrat in soc anafilactic si pruncul care n-a mai primit oxigen a murit in pantece.

Ramona Oprea, purtatorul de cuvant al Spitalul Judetean Targu Jiu: "Toate au fost negative, iar din punct de vedere al oxitocinei perfuzia era inca in derulare, nu era prima nastere, i s-a mai administrat. Oxitocina nu punea probleme. Din pacate, in cursul acestui soc anafilactic, fatul a avut de suferit si a survenit moartea acestuia."

Din cauza socului anafilactic, travaliul s-a oprit. Medicii nu au putut s-o anestezieze pe gravida imediat pentru a salva bebelusul. Au decis s-o salveze pe mama si i-au administrat cortizon, ca sa o scoata din soc. Fatul l-au scos mort abia dupa 12 ore, cand mama era stabilizata.

Stefan Fleancu, sotul femeii: "Nu au putut sa ii faca nimic... Trebuia sa elimine toate toxinele pe care i le-au facut ei... Nu se poate... Sarcina a fost fara probleme, nu a avut niciun fel de problema. In cele trei luni a vomitat doar ca orice gravida."

Revoltata, familia a depus plangere la politie. In paralel, si conducerea spitalului a inceput o ancheta interna. Medicii nu exclud posibilitatea ca femeia sa fi luat si ea medicamente pentru durere si acestea sa-i fi cauzat socul anafilactic.

Politistii asteapta raportul autopsiei pentru a afla cauza mortii fatului si au cerut in paralel recoltarea mai multor probe de la mama. Tanara de 25 de ani si-a pierdut in urma cu cativa ani si o fetita de un an si jumatate, din cauza unor complicatii la inima.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO