O femeie din județul Prahova, sechestrată în casă de tatăl ei. Era ținută într-o încapere cu gratii la geamuri

Ultima actualizare: 29-12-2021 15:52

Este anchetă într-o comună din județul Prahova, după ce polițiștii au descoperit că un bărbat de 77 de ani, cu dublă cetățenie, română și americană, își ținea sechestrată fiica de 42 de ani, încuiată într-o încăpere insalubră, cu gratii la ușă.

 

Femeia era confuză și nici nu le-a putut spune salvatorilor ei de câtă vreme se află acolo. Anchetatorii l-au reținut pe suspectul acuzat de lipsire de libertate.

Polițiștii au fost sesizați că în satul Marginea Pădurii, o femeie este ținută sub lacăt de tatăl său. Un echipaj s-a dus să verifice informațiile și a constatat că erau corecte. Inițial, bărbatul de 77 de ani a negat că în gospodărie s-ar mai afla cineva, dar mai apoi a fost nevoit să deschidă ușa.

Mihaela Florescu, purtător de cuvânt IPJ Prahova: ”S-a pătruns în interiorul locuintei, prevăzută cu un grilaj metalic, asigurat cu un lacăt. În urma examinarii vizuale femeia nu prezenta leziuni fizice, având libertatea de mișcare în cadrul încăperii, prezentând o stare de senilitate, fără a putea oferi răspunsuri cu privire la situația în care a fost găsită.”

Localnicii n-o văzuseră niciodată pe femeia de 42 de ani. Știau ca vecinul lor are o fiică, dar le spusese că trăiește în Canada.

Localnic: ”A lucrat prin străinătate, e pensionar, e văzut doar așa la pâine, e singur.”

Luat la întrebări, bărbatul a susținut că fiica sa are probleme psihice și că a încuiat-o pentru a o proteja.

Mihaela Florescu, purtător de cuvânt IPJ Prahova
: ”Din discuțiile purtate cu bărbatul a reieșit faptul că fiica sa suferea de afecțiuni psihice, acesta recurgând la acest gest pe motiv că nu își poate purta singură de grijă.”

Ulterior, suspectul a refuzat să mai dea declarații. Fiica lui a fost preluată de Direcția de Asistență Socială.

Corina Nicola, purtătorul de cuvânt al DGASPC Prahova: ”Era neîngrijită, într-o zonă izolată. A fost preluată de către echipajele medicale, s-a realizat o evaluare primară medicală. La momentul acesta nu au putut fi prezentate documente medicale care sa confirme starea de sănătate a persoanei respective.”

Femeia va fi consultată de un psihiatru, dar și de medicii legiști, pentru a afla dacă a fost abuzată. Între timp, tatăl ei a fost reținut.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO