O femeie din Galati a nascut spontan in toaleta unui centru comercial. Mama si bebelusul au fost transportati la maternitate

Dată publicare: 31-01-2015 18:20
Dată actualizare: 03-02-2015 06:55


Apel de urgenta la ambulanta din Galati: medicii au fost anuntati in graba ca o femeie a plecat la cumparaturi si a nascut in toaleta centrului comercial in care se afla.

Femeia de 30 de ani se afla intr-un magazin cand au apucat-o durerile facerii si, fara sa spuna nimanui, s-a retras in grupul sanitar, unde a adus pe lume un baietel perfect sanatos. Tipetele ei si ale copilului au fost auzite de mai multe persoane care au sunat la 112.

Imaginile, inregistrate de o camera de supraveghere din centrul comercial, o arata pe mama la putin timp dupa ce a nascut. Femeia este transportata la ambulanta in scaunul cu rotile. Din spate, vine o asistenta cu bebelusul in brate. Angajatii centrului comercial spun ca tanara a avut noroc, pentru ca a fost descoperita la timp.

Cel care a gasit-o in toaleta centrului comercial pe femeia de treizeci de ani a fost un agent de paza. Tot el a si sunat la ambulanta pentru a solicita ajutor.

Doctor Mihai Polinschi, directorul Serviciului de Ambulanta Galati: "Nascuse spontan in toaleta magazinului. La sosirea ambulantei deja si placenta era eliminata. Era vorba de un fat viu, de sex masculin, aproximativ de trei kilograme, sanatos, respira, bine colorat."

Copilul a fost preluat imediat si invelit de medici. Impreuna cu mama lui, a fost dus apoi la o maternitate din oras. Doctorii spun ca, desi au mai intalnit astfel de nasteri spontane, de fiecare data, emotiile sunt uriase.

Doctor Aurel Nechita, specialist pediatru: "Este in primul rand o nastere cu risc. Riscul consta in faptul ca atat mama cat si copilul nou-nascut pot sa aiba niste probleme in momentul nasterii. Probleme legate de livrarea placentei, de sangerare masiva, de copilul care trebuie imediat ocrotit sub aspect termic."

Doctorii cu experienta au prins, insa, si vremuri cand femeile au nascut in cele mai ciudate locuri.

Doctor Aurel Nechita, specialist pediatru: "Am prins si in tren, am avut cazuri cand - la Iasi fiind medic - ni se aduceau copii nascuti pe aratura, cand femeile munceau, la prasit, la cules legume. Si ii aduceau asa cum se putea. Se taia cordonul ombilical si cu secera, cateodata."

Medicii spun ca atat mama, cat si copilul se simt acum foarte bine. Femeia in varsta de 30 de ani este la a treia nastere.


VIDEO PROTVPLUS.RO