O femeie din Bihor și-a strangulat concubinul cu un șiret, după ce i-a pus pastile în sticla cu bere

Ultima actualizare: 14-08-2020 18:33
masina politie
Shutterstock

O femeie din satul Cubulcut, în vârstă de 61 de ani, a fost arestată preventiv după ce şi-a omorât concubinul, în vârstă de 59 ani.

Aceasta i-a pus o cantitate mare de medicamente în sticla cu bere şi apoi, în timp ce acesta dormea în curte, l-a strangulat cu un şiret, transmite Agerpres.

Acţiunea penală împotriva femeii, Lakatos Ida, a fost pornită pe 12 august, când aceasta a şi fost reţinută pentru 24 de ore prin dispoziţia Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor.

„În noaptea de 11/12.08.2020, în timp ce se afla la locuinţa sa din Săcueni, sat Cubulcut, jud. Bihor, pe fondul unui conflict mai vechi cu concubinul său B.Z., inculpata L.I. i-a introdus acestuia o cantitate mare de medicamente în flaconul de bere din care concubinul consuma, după care, în timp ce acesta dormea pe vegetaţia din curtea casei, pentru a se asigura că a decedat, l-a strangulat de gât cu un şiret. Victima B.Z. a decedat ca urmare a asfixiei mecanice prin strangulare", a transmis, vineri, într-un comunicat, prim-procurorul adjunct al Parchetului de pe lângă tribunalul Bihor, Dida Naghiu.

Joi, 13 august, procurorul de caz din cadrul Parchetului Bihor a propus, iar Tribunalul Bihor a dispus arestarea preventivă a inculpatei pentru 30 de zile. Potrivit sentinţei de pe portalul instanţei, femeia a avut nevoie, timp de două ore, de traducător din limba română în limba maghiară şi invers în timpul discuţiilor cu procurorul şi la pronunţarea arestării.

Femeia cercetată pentru infracţiunea de violenţă în familie va rămâne în arest preventiv până în 11 septembrie 2020.

În acest caz, legea arată că "uciderea unei persoane se pedepseşte cu închisoarea de la 10 la 20 de ani şi interzicerea exercitării unor drepturi", însă dacă faptele sunt săvârşite asupra unui membru al familiei "maximumul special al pedepsei se majorează cu o pătrime".

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO