O femeie de 47 de ani din Buzău a murit din cauza gripei. Familia a refuzat necropsia

Ultima actualizare: 02-01-2020 17:04
gripa

O femeie de 47 de ani a murit în spital, la Buzău, din cauza gripei.

Potrivit medicului Carmen Scântei de la Direcţia de Sănătate Publică Buzău(DSP), femeia de 47 de ani a ajuns la spital pe 28 decembrie, cu febră ridicată şi stare generală proastă. Iniţial, a fost la secţia de boli infecţioase însă pentru că starea ei se altera, s-a decis transferul în secţia de terapie intensivă, unde a fost intubată.

Femeia a murit luni dimineaţă, în jurul orei 1.00.

”Pacienta de 47 de ani se afla în evidenţa medicului de familie pentru afecţiuni de tip aritmie extrasistolică, anxietate, obezitate gradul 2, era o pacientă care în mod obisnuit, aşa cum declară medicul de familie, îşi abandona frecvent si foarte uşor schemele de tratament. Ultima prezentare la medicul de familie a fost pe 9 decembrie, pe 28 vine în Spitalul Judeţean, la UPU, unde se prezintă pentru febră înaltă şi alterarea stării generale. Este internată pentru că în urma investigaţiilor de început s-a constatat că are bronhopneumopatie acută, insuficienţă renală, insuficienţă respiratorie, trombocitopenie, leucopenie severă. Pe 30 decembrie s-a produs decesul. Familia a refuzat necropsia, şi pentru că nu ne putem opune rezistenţei familiei, nu putem fixa un diagnostic de certitudine , însă avem un test rapid, orientativ, care indică gripă de tip A”, a declarat medicul Carmen Scântei de la DSP Buzău.

Ea a explicat că a fost recoltat exudat de la contacţii de familie, soţ, fiu şi o nepoată, cu care pacienta a locuit în ultima vreme.

”În spitalul judeţean nu au fost contacte în afara personalului medical şi in continuare monitorizăm situaţia din familie”, a explicat medicul.

Acesta este primul deces înregistrat la Buzău din cauza gripei în acest sezon rece.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO