O femeie a vrut sa-si faca o cafea, dar a aruncat in aer apartamentul. Avertismentul pompierilor dupa explozia din Zarnesti


Ultimul update: Sambata 02 Ianuarie 2016 09:23
Data publicarii: Miercuri 30 Decembrie 2015 07:32
Categorie: Stiri actuale

Mare atentie la instalatiile improvizate la centralele termice si la sobe, mai ales acum ca a venit gerul.
 

Este avertismentul pompierilor, dupa o explozie care a facut prapad intr-un bloc din Zarnesti, judetul Brasov.

O femeie de 45 de ani a vrut sa aprinda aragazul, cand s-a produs deflagratia. Garsoniera ei, dar si alte 17 locuinte au fost serios afectate.

Explozia s-a produs intr-o garsoniera, situata la etajul patru al unui bloc din Zarnesti. Femeia care locuia acolo vroia sa-si pregateasca o cafea, inainte de a pleca la serviciu. Dar, cand a vrut sa aprinda focul la aragaz, totul a sarit in aer.

Vecin: "M-am trezit cu usa in cap. Am crezut ca e cutremur. Era dezastru, numai sticle, numai lemne."

Vecina: "Am vazut o flacara puternica pe hol, sticla peste tot, nu mai stiam pe unde sa o iau. Usa de la baie era zburata pe geam."

Proprietara garsonierei are arsuri de gradul II pe corp si a fost internata la Sectia de Chirurgie Plastica.

In urma deflagratiei, usile a 17 locuinte au fost distruse. O parte dintre ele nu mai au nici geamuri, iar oamenii sunt nevoiti sa stea in frig pana cand vor fi gata reparatiile. Nu pot nici sa plece, se plang ei, de teama sa nu fie pradati de hoti.

Vecin: "Trebuie sa pazesc cum pazeste ciobanul oile. Sa vina sa repare usa, are balamalele rupte."

Vecin: "A puscat usa si am iesit afara si s-a facut o flacara. In prag de sarbatori, avem usa asa. Salariile numai in data de 10 ianuarie le primim."

Vecinii au cerut ca familia femeii sa se ocupe de plata pagubelor, dar oamenii nu au asigurare pentru locuinta.

Intre timp, pompierii au si primele concluzii ale anchetei. Cel mai probabil, explozia a avut loc in urma unei acumulari de gaze.

Ciprian Sfreja, purtatorul de cuvant al ISU Bucuresti: "Recomandam, in aceasta perioada, sa nu foloseasca sisteme de incalzire defecte sau cu improvizatii. De asemenea, aceste sisteme trebuie verificate."

In urma anchetei, urmeaza sa se stabilasca si valoarea pagubelor, pentru fiecare familie, dar si cine se face vinovat pentru tot ce s-a intamplat.

VIDEO PROTVPLUS.RO