O femeie a născut cvintupleți în ciuda unor probleme medicale serioase. Avea doi băieți și încerca să facă o fată

Ultima actualizare: 20-10-2020 16:30
megan hulen mama cvintupleti
Megan Hulen

Mama a doi băieți și-a dorit foarte mult o fată și a încercat din răsputeri, alături de soțul ei. Acum, cei doi sunt părinții a nu mai puțin de șapte copii, după ce femeia a rămas gravidă și a născut cvintupleți.

Familia Hulen trăiește în Dakota de Nord, SUA, și aveau doi băieți, Jacob, în vârstă de 7 ani, și Matthew, 2 ani. Și-au mai dorit un copil și într-un final, pentru că Megan Hulen avea o afecțiune medicală care o împiedica să rămână gravidă, ovarele polichistice, a rămas însărcinată în mod neașteptat.

Anterior, mama a urmat un tratament medicamentos ca să rămână gravidă, așa că a rămas uimită să constate că a rămas gravidă fără să mai ia medicamente, relatează publicația The Sun.

Uimirea a fost însă cu atât mai mare când a ajuns la ecograf, pentru control: avea cinci embrioni în uter!

„Am început să mă simt foarte ciudat și m-am gândit că nu este nicio șansă să fiu însărcinată, deoarece nu am ovulat niciodată fără pastile. A fost o surpriză pentru mine să aflu asta, dar apoi am aflat că voi avea cinci copii și nu aș fi putut fi pregătită pentru o asemenea veste” a spus femeia.

La șase săptămâni, medicul i-a spus că din cei cinci embrioni, doar unul ar fi viabil, pentru că se auzea doar o singură bătaie de inimă la ecograf.

„După ecografie i-am spus soțului meu că nu sunt în stare să mă duc acasă cu o așa veste, așa că am mers la biroul lui și am plâns o oră” a povestit Megan Hulen.

S-a obișnuit cu ideea că poartă cinci copii, și a constat că e o mare diferență între o sarcină cu un copil și alta cu cinci. „După ce aspiram covorul trebuia să mă odihnesc. Apoi îmi era greu și să stau în fața oglinzii să mă machiez, aveam nevoie să mă întind” a spus ea.

„Nașterea nu a fost ceva la ce m-am așteptat” a mai povestit Megan, care a născut prin cezariană. „Am fost șocată să constat că bebelușii s-au născut la 4 minute unul după celălalt și cred că a durat mai mult să mă coasă” a mai spus femeia. Sunt patru fete și un băiat.

Bagă patru mașini de spălat zilnic

Într-un final, după câteva complicații la spital, a ajuns cu bine acasă și părinții au constatat că viața cu cinci copii mici nu e deloc ușoară.

„Mă pregătisem pentru o cantitate mare de rufe murdare, dar parcă e mai mult decât mă așteptasem. Simt că trăiesc în scuipat. Bag și 3-4 mașini de spălat pe zi” a mai povestit mama.

Megan se trezește la 3 dimineața în fiecare dimineață pentru a le oferi bebelușilor prima masă, și apoi din nou la 7 dimineața. Băieții mari încep apoi școala de acasă.

După fiecare masă, mama le schimbă scutecele, apoi înregistrează date despre alimentația și evoluțiile fiecărui copil într-o aplicație, pentru că e greu de ținut socoteala pentru cinci copii

Între hrana celor cinci bebeluși, se ocupă și de copilul de doi ani și fratele său de șapte, spune mama eroină.

Familia de nouă persoane încearcă acum să găsească o casă mai mare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO