O femeie a murit la Spitalul din Focșani după naştere. Familia a depus plângere

10-07-2019 13:46


Este anchetă la Spitalul județean de Urgență Focșani unde o femeie de 36 de ani a murit, din motive încă neelucidate, la scurt timp după naștere.

Proaspătă mămica a adus pe lume un bebeluş de 4,5 kilograme. Din păcate, zeci de minute mai târziu ar fi intrat în stop cardio-respirator. Medicii susţin că au resuscitat-o pe mămica, dar nu au mai reuşit să o salveze.  Familia femeii a depus plângeri la poliţie şi la parchet, iar anchetatorii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Familia povesteşte că femeia a fost monitorizată pe toată perioada sarcinii, mai ales că, fiind supraponderală, ultimul trimestru de graviditate i-ar fi putut crea probleme. Azi-noapte, când i-a venit sorocul, medicii au decis că poate să nască natural.

Cosmin Potlog, soţul femeii: "Tot timpul a fost bine, dar după ce nu a eliminat placenta odată cu fetiţa. A durat până a eliminat vreo oră şi atunci a trebuit să-i facă anestezie...şi nu îşi mai revenea din anestezia aia, i-a făcut perfuzii şi după aia s-a agravat. A pierdut ceva sânge şi până la urmă au zis că nu se mai coagula sângele.”

Potrivit medicilor, femeia a fost resuscitata de mai multe ori, dar în zadar. După tristul deznodământ, conducerea spitalului judeţean din focşani a declanşat o anchetă internă.

Rodica Ifrim, şef maternitatea Focşani: ”Naşterea până la momentul critic să spunem a decurs absolut normal şi nu a impus operaţie cezariană, dacă era cazul sunt sigură că colegii mei de gardă interveneau rapid. Din păcate obstretica... este imprevizibilă şi evoluţiile sunt fulminante în anumite cazuri.”

Ionuţ Fainoiu, medic ginecolog Spitalul judeţean Focşani: ”Obezitatea în special la o gravidă este un factor de risc, indiferent dacă are 20, 25 sau 35 de ani. La jumătate de oră după ce s-a terminat absolut tot a început să se deterioreze brusc starea doamnei şi ulterior la ora 3 a făcut stop cardiac care a fost resuscitat şi a răspuns foarte bine şi în jurul prânzului la 13:35 s-a declarat decesul după ce au fost alte 5 stopuri. ”

Familia femeii a depus plângeri la poliţie şi la parchet.

Cătălina Murariu - IPJ Vrancea: ”A fost întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă.”

Decesul femeii este analizat şi de Colegiul Medicilor din Vrancea.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO