O femeie a fost muscata de un caine in zona in care a murit Ionut. Maidanezul, prins de hingheri

Dată publicare: 18-11-2013 18:54
Dată actualizare: 21-11-2013 02:12


Un alt caz delicat ridica din nou spinoasa problema a cainilor fara stapan, dupa ce o femeie din Bucuresti a fost muscata violent de un maidanez.

Totul s-a intamplat in apropiere de parcul Tei, acolo unde a fost omorat in vara si Ionut, baietelul de 4 ani.

De acesta data, victima a ajuns in viata la spital si a cerut vehement ca animalul sa fie ridicat de pe strada.

Dupa ce l-au prins, hingherii au realizat ca animalul exista in evidente. Cei de la Sectorul 2 i-au pus crotaliu si l-au lasat in drum.

Desi pare blajin, cainele a atacat fara mila o femeie de 54 de ani care mergea spre casa. A iesit din senin de sub o masina si si-a infipt coltii.

"M-am trezit cu dintii in coapsa mea. Si-a bagat foarte adanc coltii, m-am trezit decat capsata asa, curgea sange. Sunt traumatizata, da, nu vad decat asa... acei colti, asa, gura aceea fiororasa cu coltii aia asa si simt ca n-o sa mai imi scot din cap asta", a spus victima.

"A ajuns la noi muscata. Sangera puternic si am trimis-o la urgenta la Floreasca. I-am facut serul antirabic subcutanat, nu intramuscular pentru ca ia anticoagulant si risca sa faca hematom", a spus medicul Apostolescu, de la Matei Bals.

Incidentul s-a petrecut la numai o statie de parcul Tei. Dupa ce a coborat din tramvai, femeia a intrat pe strada Sfanta Treime, unde a fost atacata din senin de caine. A chemat imediat ambulanta care a dus-o la spital.

"Uitati ca si pe mine m-a muscat aici de picior. A atacat pe mai multa lume", a spus o femeie.

Hingherii au ridicat cainele si l-au dus in adapostul de la Pallady.

''Dupa ce l-am identificat, am observat ca seria este asemanatoare cu a cainilor care l-au atacat pe Ionut in parcul Tei. Era crotaliat si din cate stim toti pe care ii castreaza ei sunt dati proprietarilor", a spus Razvan Bancescu, de la ASPA.

Reprezentantii Primariei Sectorului 2 sustin insa ca ei nu se ocupa de problema adoptiei cainilor, ci doar de sterilizarea lor.

In acest caz, au fost chemati de locuitorii de pe strada Sfanta Treime.

"Noi am ajutat, nu facem adoptii, mergem cand ne cheama sa sterilizam, castram ....", au spus cei de la Primaria Sectorului 2.

Legea care permite eutanasierea maidanezilor ar putea intra in vigoare abia de anul viitor.


VIDEO PROTVPLUS.RO