O familie din Neamț cu șase copii a rămas fără adăpost în plină iarnă după ce le-a luat foc casa

28-01-2021 07:54


O familie cu șase copii a rămas fără adăpost în plină iarnă, după ce un incendiu a distrus locuința aflată într-o comună din județul Neamț.

Alertați de strigătele mamei, vecinii au sărit în ajutor, însă flăcările s-au extins prea repede și n-au mai salvat mare lucru.

Incendiul a pornit de la un coș de fum care nu era bine izolat, spun pompierii.

Flăcările au izbucnit miercuri, în jurul prânzului și s-au extins repede. Femeia a apucat să-şi scoată copiii din casă și a cerut ajutorul vecinilor ca să mai salveze ceva din gospodărie.

Vecin: „A strigat: vecina, Danuț, foc, foc. Deodată tot negru. Abia au apucat să scoată hainele şi televizorul şi asta”.

Pompierii, alertați de vecini, au reușit să stingă focul, care amenința casele din jur.

Alin Cepariu – ISU Neamţ: „Incendiul se manifesta generalizat cu posibilitate de propagare la vecinătăţi. Proprietara a suferit un atac de panică fiind asistată de ambulanţa SMURD, dar a refuzat transportul la spital. Cauza incendiului a fost stabilită coşul de fum neprotejat corespunzător".

Copiii - cu vârste între 5 şi 18 ani - sunt găzduiţi acum la o mătușă. Mama este disperată pentru că n-are cu ce să-şi refacă locuința.

Proprietară: „Copiii sunt la deal la sora mea acasă la ea.

Reporter: Vă ajuta ea să îi ţineţi?

Proprietară: Da că are condiţii tot la ea stau. Mi-i greu. E greu mi-i greu tare”.

Vecinii le-au întins mâna din nou.

Vecin: „Am venit ca să îi ajut cu munca cu material cu orice”.

Vecină: „Uite le trebuie nişte BCA le trebuie nişte tablă să le facem un adăpost să se adune copilaşii la cuibul lor. Să nu stea copiii împrăştiaţi”.

Autorităţile locale spun că vor încerca să ajute familia cu materiale pentru reconstruirea casei.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO