O familie cu 4 copii din Dambovita s-a trezit fara casa in pragul iernii. Cum i-a mobilizat preotul din comuna pe sateni

12-02-2017 18:05


Lumina si fericire pe chipurile a 4 copii ramasi fara casa luna trecuta. Asta au adus cativa sateni cu inima mare din Dambovita care, cu ajutorul intregii comunitati si mobilizati de preotul parohiei, au reusit sa le ridice locuinta distrusa de flacari.

La jumatatea lunii ianuarie, casa familiei Costache a fost mistuita de flacari. Oamenii au reusit sa se salveze la timp din calea nenorocirii, dar in urma a ramas dezastru. Preotul si vecinii nu au stat nepasatori. Fie frig, fie ninsoare, satenii au muncit zi de zi pana ce locuinta a prins forma.

Curtea familiei Matache s-a umplut de oameni si de bucurie. Dupa o luna de necazuri, oamenii si-au vazut visiul cu ochii si au din nou o locuinta a lor. Lavinia, fata cea mare, marturiseste ca nu si-a putut stapani lacrimile de bucurie cand preotul le-a promis ca ii vor ajuta sa aiba din nou o casa adevarata!

"Cand a povestit preotul am inceput sa plang. Casuta arata frumos. Imi place totul!"

Parintii, alaturi de cei 4 copii, intre 1 si 9 ani, sunt fericiti si nu isi mai doresc nimic decat sa fie sanatosi. "Mi-am vazut visul cu ochii! Multumesc la toata lumea care ne-a ajutat, care au donat si au muncit in casa asta... nu mai am cuvinte...", spune Mariana Matache.

Pe langa vorba buna, preotul a strans si donatii si a reusit sa le mobileze casa si sa o doteze cu tot ce trebuie - sobe, aragaz, frigider, televizor, apa curenta si o baie la care nici n-au visat.

Viorel Gheorghe, preot Parohia Glodeni: "Cu ajutorul Bunului Dumnezeu, am reusit in termen de 30 de zile sa indeplinim copiilor si familiei Matache un vis. "

Oamenilor le-ar mai trebui niste lemne, sa poata iesi din iarna fara probleme. Barbatul munceste, dar are de hranit 5 guri, iar salariul mic nu ii permite mare lucru, asa ca orice ajutor e binevenit.

VIDEO PROTVPLUS.RO