O cruce imensă, una dintre cele mai mari structuri de lemn din Europa, ridicată de un bărbat din Prahova


Ultimul update: Joi 14 Noiembrie 2019 18:18
Data publicarii: Joi 14 Noiembrie 2019 17:42
Categorie: Stiri actuale

Un bărbat din Prahova și-a văzut visul cu ochii: a ridicat o cruce imensă, în vârful unui deal de la marginea satului sau, Nucet.

Doi ani a durat lucrarea, dar azi, la început de Post al Crăciunului, crucea de lemn, înalta de 37 de metri, a fost sfințită.

Următorul pas este ridicarea unui monument dedicat eroilor neamului.

Crucea de la Nucet este printre cele mai înalte structuri de lemn din Europa, se mândrește Dumitru Bogdan, cel ce a ridicat-o, un bărbat de 60 de ani, fost militar de carieră.

„Este un edificiu important pentru că el va rămâne peste ani și ani, este nu numai pentru loclanicii de aici cu pentru tot poporul român. D-aia le-am denumit dealul lui Dumnezeu să vină toți credincioșii să se roage”, spune Bogdan Dumitru.

A ridicat monumentul împreună cu soția și câțiva meșteri care s-au încumetat să tot urce dealul până au terminat lucrarea.

„Nu era nicio cale de acces, cu forțe proprii am săpat dealul acesta. A fost greu. Destul de greu dar mulțumim lui Dumnezeu, fiind în timp nu am dus o povara, știam că trebuie să sfârșim într-o bună zi”, spune soția sa, Manda Bogdan.

Sătenii spun că locul pare binecuvântat de Cel de Sus și, de altfel, chiar Dealul lui Dumnezeu se numește zona. Drumul către cruce nu este însă unul ușor.

Localnicii se jură că la cruce se întâmplă lucruri uimitoare.

„Am văzut o lumina de la Dumnezeu deasupra Crucii chiar când dansul a pus-o. Seara, pe la 10, se invartea”, spune o localnică.

„Toată harta României, frumos a ieșit din beton. Serios toată cum era România Mare Că și cum ar fi desenat-o cineva? Da!”, spune muncitorul Mihai Stan.

Bogdan Dumitru mai are acum o singură dorința. Să ridice, lângă înalta cruce, și un monument dedicat eroilor neamului.

Tags: cruce, prahova, nucet,

VIDEO PROTVPLUS.RO