O casă din județul Mureș a ars ca o torță. Un bărbat și fiica lui au suferit arsuri grave pe tot corpul

Ultima actualizare: 10-01-2022 18:10

Un bărbat de 80 de ani și fiica lui au suferit arsuri grave pe tot corpul după ce casa în care locuiau a ars ca o torță.

Incendiul a izbucnit în timpul nopții, când victimele dormeau și au fost scoase din locuință de o rudă curajoasă. Când pompierii au ajuns, focul mistuise aproape tot imobilul.

Alarma s-a dat cu puțin înainte de miezul nopții în localitatea Ghindari, județul Mureș. Vecinii au sunat la 112 când au văzut cum flăcările mari se extind cu repeziciune. Până la sosirea echipajelor de pompieri, o rudă a intrat în casă și a scos pe cei doi, tată și fiică, din locuință. Deși au fost salvați, au arsuri grave.

Mariana Negoiță, purtător de cuvânt al SJU Mureș: "Cei doi pacienți proveniți din incendiul de la Ghindari au fost transferați la Centrul de Arși al Spitalului Clinic Județean de Urgență Sf. Spiridon din Iași."

Casa în care locuiau bătrânul de 80 de ani și fiica lui a ars în totalitate. Pompierii au reușit să oprească flăcările înainte ca acestea să ajungă și la celelate locuințe din curte.

Dan Petru Daniel, purtător de cuvânt al ISU Mureș: "Pompierii au constatat că arde generalizat o casă de aproximativ 50 de mp. Din interior au fost extrase două persoane, una de sex masculin, cu arsuri de aproximativ 50 la sută din suprafața corpului. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost jar căzut din sobă pe obiect combustibil.”

Rudă: ”A căzut jarul și s-a aprins covorul și de acolo era foc foarte mare. Putea să ardă și el.”

Casa celor doi a fost distrusă în totalitate, iar acum autoritățile încercă să găsească un adăpost pentru victime. Urgența este însă starea lor de sănătate, iar medicii se luptă să le salveze viața.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO