O butelie a cauzat o explozie de proporții într-o locuință din Bacău. Toată familia se afla în casă

Ultima actualizare: 14-01-2022 09:46

Patru persoane au ajuns joi la spital, în Bacău, după ce o explozie le-a zguduit locuința. Deflagrația s-a produs, cel mai probabil, de la o butelie defectă, spun anchetatorii.

Oamenii au avut noroc și au scăpat cu răni ușoare. Însă locuinţa le-a fost distrusă în totalitate de explozie şi de incendiul care a urmat.

Deflagraţia s-a produs în bucătărie. Acolo se aflau în acel moment doi adulți si doi minori - de 14 şi 16 de ani. Un alt membru al familie era în încăperea alăturată. Vecinii au realizat că s-a întâmplat ceva grav în momentul în care au început să sosească ambulanţele.

Vecină: Am auzit o bubuitură, atât, şi am ieşit repede să văd ce e.

Reporter: V-aţi dat seama ce s-a întâmplat?

Vecină: Nu. Întâi s-a vazut în bucătărie. Au ieşit ei după aia.

Reporter: Erau răniţi?

Vecină: Puţin pe la mână pe la faţă.


Reporter: Zgomotul exploziei s-a auzit?

Vecină: Da, ca şi cum ar exploda un cauciuc şi apoi au început să vină ambulanţele.

Știu că s-a auzit zgomotul. L-am văzut pe cumnatul meu că era ars la faţă şi pe nora lui că avea părul ars. De la o butelie am înţeles”, spune un alt vecin.

Pompierii au intervenit cu două autospeciale de stingere, însă locuinţa a fost distrusă în totalitate. Salvatorii au făcut tot posibilul pentru a proteja casele învecinate.

Incendiul se manifesta pe o suprafaţă de aproximativ 60 de metri pătraţi. Din interior au fost extrase 5 victime. 4 au fost preluate de ambulanţe SAJ şi una a refuzat transportul la spital”, a declarat ISU Bacău.

Experţii vor cerceta din nou zona în această dimineaţă, pentru a stabili cu exactitate cauza exploziei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO