O batrana din Buzau s-a trezit din greseala cu mascatii in casa. A inceput sa planga cand a vazut ca-i verifica si frigiderul

Ultima actualizare: 05-03-2017 06:59

Descindere cu probleme in Buzau. Politistii care faceau pechezitii intr-un dosar de evaziune fiscala au dat buzna joi dimineata in casa unei femei de 67 de ani care nu avea legatura cu cazul anchetat.

Batrana sustine ca mascatii il cautau pe un vecin, fost secretar de stat in Ministerul Comunicatiilor. Dar politistii afirma ca au actionat legal si ca au avut mandate de perchezitie pentru ambele adrese. Dupa mai multe balbaieli au dat si de cel pe care-l cautau.

Femeia de 67 de ani se pregatea sa plece de acasa cand s-a trezit cu mascatii la poarta. Ofiterii i-au aratat un mandat de perchezitie si au dat buzna in casa.

Alexandra Coman: "Anghelescu Horatiu Silviu. Zic, mergeti la dansul acolo, nu aveti nicio treaba cu mine. Zice, nu doamna, avem ordin de perchetie si politaiul ca el se duce si aduce mascatii si catusele, sa imi puna catusele daca ma opun."

Femeia a izbucnit in plans, cand a vazut ca ofiterii ii cotroboiau prin lucruri, ba chiar si in frigider.

Alexandra Coman: Au cautat peste tot, au mers si dincolo, au sculat copiii din somn si a perchezitionat si acolo, a mers si in spate ca mai am un garaj acolo, o bucatarie, peste tot, peste tot au cautat.
Reporter: Si cand si-au dat seama ca au gresit?
Alexandra Coman: Nu, ca ei nu au gresit, au spus ca ei si-au facut datoria, asa mi-au zis, ca daca am pretentii sa ma duc la avocat.

Superiorii spun insa ca politistii ar fi actionat corect. Locuinta femeii, aflata la numarul 10, ar fi fost perchezitionata pentru ca cel vizat de ancheta avea trecut in acte domiciliul acolo.

Ciudat este ca ofiterii stiau ca suspectul nu locuieste in acel imobil, ci la cateva case departare. Si putea fugi in timp ce ei faceau prima perchezitie. Sustin ca au verificat locuinta femeii pentru a nu pierde eventuale documente pe care suspectul sa le fi ascuns acolo.

Doinita Dumitrache, purtatorul de cuvant IPJ Buzau: Politistii cunosteau faptul ca persoana locuieste la numarul 10A. In ideea de a nu se elimina anumite probe din dosar au fost puse in aplicare doua mandate de perchezitie.
Reporter: Dar exista vreo legatura intre persoana care sta la 10A si cea de la 10?
Doinita Dumitrache: Deocamdata acestea sunt informatiile care pot fi de interes public.

In cele din urma, dupa mai multe balbaieli, politistii au ajuns si la casa fostului secretar de stat Horatiu Anghelescu, aflata la cativa metri distanta, de unde au ridicat mai multi saci plini cu documente.

Horatiu Anghelescu, fost secretar de stat: "E un dosar de evaziune fiscala dar eu nu stiu daca am calitatea de suspect de evaziune fiscala, deci am calitatea de suspect."

Anghelescu este cercetat intr-un dosar de evaziune fiscala, alaturi de alte 3 administratori de firme. Intre 2012 si 2014, cei patru ar fi prejudiciat bugetul de stat cu peste 350 de mii de lei, spun anchetatorii.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO