O alerta cu bomba a pus pe jar autoritatile. Un geamantan a fost abandonat langa scoala detinuta de imamul Fethullah Gulen

Ultima actualizare: 15-10-2016 07:08

O alerta cu bomba a pus pe jar autoritatile din Constanta. Un geamantan suspect abandonat in apropierea unei scoli private detinute de imamul Fethullah Gülen a creat panica printre trecatori si locatarii unui bloc alaturat.

Gulen, exilat de ani de zile in Statele Unite, a fost acuzat de presedintele Turciei ca ar fi pus la cale ultima lovitura de stat. Temandu-se ca e ceva in neregula cu acel geamantan, oamenii au sunat la 112. 

Alarma a fost data cu putin inainte de ora 13 atunci cand mai multi parinti veneau sa-si ia copiii de la scoala. Unii dintre ei au observat geamantanul abandonat pe un spatiu verde din apropierea scolii.

La scurt timp, oamenii au sunat la numarul de urgenta 112, iar in zona au aparut mai multe echipaje ale jandarmeriei si politiei. Trecatorii au fost indemnati sa ocoleasca zona. Iar pirotehnistii veniti in echipament special au verificat bagajul suspect. Au constata ca era plin cu haine si lenjerie de dama si nu continea nimic periculos.

Unitatea de invatamant apartine Fundatiei „Lumina -Institutii de Invatamant", condusa de imamul Fethullah Gülen. Poate tocmai de aceea parintii si trecatorii au intrat in panica in momentul in care au observat geamantanul abandonat.

In timp ce autoritatile isi instalau echipamentele in zona, reprezentantii scolii private au incercat sa calmeze spiritele.

Geamantanul suspect a fost ridicat de catre politisti, care incearca sa identifice proprietarul.

Anchetatorii sustin ca sunt sanse mici sa identifice persoana care a abandonat geamantanul. Pe de alta parte nu ar fi exclus sa fie vorba despre un exercitiu operativ neanuntat al unitatilor specializate in testarea vitezei de reactie a autoritatilor in situatii critice.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO