Noul sistem cu touch-screen impotriva taxiurilor cu suprataxa de la aeroport. Cum vei chema o masina

25-04-2013 19:32


Compania Aeroporturi Bucuresti revolutioneaza sistemul de comanda al taxiurilor si pune la dispozitia pasagerilor aparate cu "touch-screen".

Prin simpla atingere a ecranului, calatorii pot alege foarte usor, o companie autorizata. Actualul sistem, de comanda prin telefon, inaugurat si el recent, s-a dovedit complicat, in special pentru straini, care nu se puteau intelege cu taximetristii.

 Acum pentru a comanda un taxi trebuie sa suni de la un telefon special din aeroport, apoi primesti un bon de la ghiseul special, notezi numarul taxiului si astepti sosirea masinii in fata aeroportului.

Sistemul "pixul, bonul, telefon" este in continuare complicat in special pt pasagerii straini. Ca sa rezolve situatia conducerea aeroportului din Otopeni instaleaza doua aparate cu touch-screen si in doar 5 minute veti putea comanda un taxi.

"Strainii nu se intelegeau foarte bine cu reprezentantii companiilor de taxi. Am decis sa schimbam...", a declarat Vali Iordache, purtatorul de cuvant al Companiei de Aeroporturi Bucuresti.

Cele doua aparate vor fi functionale de saptamana viitoare.

"Clientul va putea comanda direct de la display. Aparatul iti da un bon pe care scrie in cat timp ajunge taxiul, vor fi cele mai importante companii din Bucuresti.", spune Mihai Rotaru, reprezentantul companiei producatoare.

Firmele de taxi care vor dori sa opereze aici, trebuie sa-si doteze masinile cu tablete speciale. Soferii vor primi comanda imediat, iar clientii nu vor fi obligati sa mai astepte foarte. Aeroportul nu a platit nimic pentru aceste aparate, in schimb companiile care vor dori sa opereze aici vor achita o taxa.

Sistemul va functiona in paralel cu ghiseul special. Modernizarea sistemului de comanda al taxiurilor vine dupa ce, de-a lungul timpului, strainii au fost pacaliti de taximetristi pirati iar anul trecut o turista din Japonia a fost omorata.

Tags: aeroport, taxi,

VIDEO PROTVPLUS.RO