Noul sezon "Romania, te iubesc!" incepe in forta, duminica, ora 18:00. De ce este Austria preferata de schiorii romani


Ultimul update: Luni 27 Februarie 2017 02:45
Data publicarii: Vineri 24 Februarie 2017 13:54
Categorie: Stiri actuale
Romania te iubesc

Duminica, 26 februarie, de la ora 18:00, "Romania, te iubesc!" debuteaza cu al 18-lea sezon si cu motoarele turate la capacitate maxima!

Prima oprire: partiile de schi, atat din Austria, cat si din Romania, intr-un material realizat de Alex Dima.

Corespondetul Pro TV pune in balanta conditiile in care se desfasoara acest sport in strainatate si ne arata care sunt motivele pentru care Romania este ultima pe lista in preferintele schiorilor romani.

In editia cu numarul 274, Alex Dima, corespondent special Stirile Pro TV, a parcus sute de kilometri pentru a vedea de ce romanii aleg sa schieze in strainatate, cand exista partii de schi si in Romania. Austria este una dintre destinatiile preferate pentru schi ale romanilor, iar Alex a mers acolo pentru a vedea cum functioneaza acest sistem turistic la ei, de ce muntii lor atrag mii de romani in fiecare an.

Pe de alta parte, Alex a vizitat si statiunile de schi din Romania, iar diferentele descoperite de el sunt uriase: administatia defectuoasa a comorilor naturale ii imping pe romani sa aleaga alte meleaguri pentru a schia.

"Prima emisiune va fi despre partiile de schi. Din Romania si din Austria. Avem munti intregi pe care am putea schia. Studiile arata ca am putea schia pe mai bine de 2.000 de kilometri de partie. Din pacate, partiile de la noi, puse cap la cap, ajung la doar 162,5 kilometri lungime. In Austria, in Tirol se schiaza in peste 100 de regiuni. Adunate, partiile depasesc 5.200 de kilometri lungime. Sunt sate si comunitati intregi care traiesc exclusiv din turism.

Acolo oamenii sunt uniti, se ajuta intre ei, isi apara impreuna afacerile. La noi, nu. In Vatra Dornei, de exemplu, sunt trei partii scurte cu trei administratori. Partiile nu sunt legate intre ele. Ca sa ajungi de pe una pe alta, trebuie sa mergi cu masina. Avem locuri in care s-au cheltuit multe milioane de euro pe instalatii care stau abandonate prin magazii sau pe amenajarea unor partii care acum o iau la vale.", spune Alex Dima.

Telespectatorii sunt invitati duminica, 26 februarie, de la ora 18:00, pentru a lua parte la lectia austriaca.

Tu cand ai spus ultima data Romania, te iubesc?

Toate reportajele pot fi urmarite pe www.romaniateiubesc.stirileprotv.ro

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO