Manifestatii cu mii de oameni in toata tara. Timisorenii au preluat haka islandeza de la EURO 2016: "Rezistam si continuam"

×
Codul embed a fost copiat

Protestele au continuat luni seara si in celelalte orase din tara. La Cluj au manifestat 7.000 de persoane, la Timisoara 5.000 si tot atatea la Sibiu.

Oamenii nu au ramas in case nici la Brasov, Iasi sau Constanta.

5.000 de persoane au protestat la Timisoara si au cerut demisia Guvernului. Protestatarii au preluat haka islandeza, devenita extrem de populara pe perioada Campionatului European de Fotbal din 2016.

"Sa fim uniti, in primul rand, si sa nu ne batem joc unii de ceilalti, asta e cel mai important. Sa fim oameni, in primul rand. Nu ma sperie ploaia, raman in strada", spune o tanara.

La Cluj, 7.000 de oameni au iesit in strada. REZISTAM si CONTINUAM - sunt cuvintele cheie ale manifestantilor, iar oamenii spun ca vor continua sa vina aici pana cand glasul lor va fi auzit.

Citește și
protest, Piata Victoriei - agerpres
20.000 de oameni au cerut demisia Guvernului in Piata Victoriei: "Lumea nu va ceda!". FILMUL zilei a saptea de proteste
Arma care-i sperie pe ruși ar putea ajunge în Ucraina. Moscova amenință că va extinde „zona-tampon”

Si la Sibiu, 5.000 de persoane au marsaluit vreme de 3 ore pe strazile orasului, pe o distanta de 7 kilometri.

Si la Brasov, in centrul orasului s-au strans peste 1.000 de manifestanti.

"Nu este o stare fireasca sa nu poti avea incredere in guvernantii tai, asta cea mai mare problema", "Nu contesta nimeni ca PSD a castigat anul trecut voturile, dar sa aleaga din randurile lor un guvern care sa fie curat" - spun protestatarii.

Oamenii au plecat apoi in mars prin oras, iar pe drum li s-au alaturat multi turisti. Cativa tineri au venit din India si Turcia, dar spun ca inteleg foarte bine ce ii nemultumeste pe romani.

"In tarile noastre avem aceleasi probleme si ne-am gandit ca putem sa ne raliem si noi. Ar trebui sa faca asta pana cand reusesc, pentru ca au o singura sansa", spun ei.

In Piata Unirii, din Iasi, au scandat luni seara aproximativ 1.000 de persoane. "Ce sa asteptam... o tara in care sa ne crestem copiii linistiti. Ne-au mintit si de aia suntem in strada si astazi si o sa fim pana cand n-o sa mai fim mintiti" - spune o tanara.

"Daca ei incearca sa se eschiveze si sa gaseasca alte metode prin care sa implementeze acel plan sa-l duca in continuare, datoria noastra este sa punem presiune", spune un protestatar.

Peste o mie de oameni au demonstrat si la Constanta. "Imi doresc foarte mult ca toata caracatita asta si toti baronii locali sa dispara de pe fata pamantului", spune o tanara.

Protestele s-au incheiat fara incidente.


 

Cluj: Peste 4.000 de protestatari au marsaluit prin zona centrala a orasului

Participantii la protestul antiguvernamental au pornit in mars, imediat dupa ora 20,00, prin zona centrala a municipiului Cluj-Napoca, si, potrivit estimarilor fortelor de ordine, la ora 20,20 erau peste 4.000 de persoane.

Protestatarii poarta pancarte antiguvernamentale si anti PSD si au scandat, printre altele, 'Jos Guvernul', 'Demisia', 'Hotii'.

Protestul era programat sa inceapa la ora 19,00, cand in Piata Unirii erau circa 300 de persoane.

La protestul de duminica, la Cluj-Napoca au participat peste 50.000 de persoane, iar la cel de sambata, peste 40.000.

Sibiu: Peste 5.000 de manifestanti au cerut demisia Guvernului

Peste 5.000 de manifestanti au cerut demisia Guvernului la Sibiu luni seara, dupa ora 20,00, intr-un mars care a pornit din Piata Mare spre sediul PSD si continua pe principalele bulevarde din oras, potrivit unor estimari oficiale.

In fata sediului PSD, protestarii au depus cateva cofraje cu oua si pancarte prin care cer demisia Guvernului.

Oamenii au venit cu steaguri si vuvuzele. Majoritatea scandeaza "Romania, trezeste-te!", "Hotii" si "Demisia".

Printre cei care nu scandeaza, doar asista pasnic se numara si preotul Constantin Necula, care spune ca participa in calitate de "jurnalist", nu de purtator de cuvant al Mitropoliei Ardealului.

Acest protest este unul avizat de autoritati si programat sa aiba loc pana la ora 23,00. 

Timis: Peste 5.000 de manifestanti la protestul din Piata Victoriei

Protestul antiguvernamental din Piata Victoriei de la Timisoara a inceput luni, la ora 19,00, cu cateva sute de persoane, dar in cateva zeci de minute s-au adunat peste 5.000 de oameni, in timp ce alte persoane in grupuri sau individual continua sa soseasca in fata Operei.

Manifestatia a debutat cu difuzarea imnului Revolutiei locale din 1989, ''Timisoara, Timisoara'', iar apoi cu Imnul UE, dupa care a urmat Imnul de stat al Romanei.

Participantii la manifestare au pancarte cu inscrisuri noi ''Va opreste strada sa continuati prada'', ''Pana nu plecati ramanem suparati'', ''Dragnea, proiecta-ti-as casa'', ''Munceam si ne-ati deranjat'' sau mai vechi ''si Ion Creanga a platit pentru ciresele furat", "Demisia'', ''DNA sa vina sa va ia'', ''Dreptate, nu politicieni corupti in libertate''.

Majoritatea celor prezenti sunt tineri, dar si adulti si pensionari.

La Timisoara nu s-a anuntat nicio contramanifestatie din partea PSD.

Constanta: Peste 1.000 de protestari marsaluiesc pe strazile municipiului

Un grup alcatuit din peste 1.000 de manifestanti a pornit luni seara, in jurul orei 19,30, din fata Prefecturii Constanta, in cel de-al saptelea mars de protest catre sediul Organizatiei judetene PSD, pentru a-si manifesta neincrederea in politica Guvernului fata de lupta anticoruptie,

Dotati cu vuvuzele, fluiere si pancarte, manifestantii au pornit incolonati pe Bulevardul Regele Ferdinand, scandand "Jandarmeria, jos palaria!", "Zi de zi, aici vom fi" sau "Bucuresti nu uita: Constanta e de partea ta!", "Afara, afara cu PSD din tara!", "Popor tradat de un condamnat" sau 'Sunteti niste Iude, afara! Ati tradat poporul".

In intersectii, coloana stationeaza, pentru a se comasa, si galeria intoneaza secventa muzicala: "Acolo este tara mea,/si neamul meu cel romanesc!/Acolo eu sa mor as vrea,/Acolo vreau eu sa traiesc!".

Iasi: Peste 1.000 de persoane la protestul din Piata Unirii

Manifestantii din Piata Unirii au plecat sa marsaluiasca pe strazile din centrul Iasiului, in jurul orei 21,00 in coloana fiind aproximativ 1.000 de persoane, un numar mult mai mic decat in serile precedente.

Din coloana manifestantilor se aud lozinci scandate cu mesaje precum "Rusine, rusine sa va fie", "Iesiti din casa daca va pasa", "Hotii", "PSD cat mai suporti ca sa fii condus de hoti", "Ne-am saturat sa fim furati", "Demisia", "Veniti cu noi, va
fura si pe voi", "Nu cedam, rezistam", "Demisia", "Jos Guvernul PSD". "Legea gratierii e rusinea tarii".

Cei care iau parte la miscarea de protest sunt persoane atat tinere cat si in varsta. Unii manifestanti au venit cu fluiere, altii cu
vuvuzele sau pancarte.

Protestatarii scandeaza ca si in serile precedente lozinci antiguvernamentale cat si impotriva liderului PSD, Liviu Dragnea.

"Nu suntem pesedisti, dar ne dorim o curatare a partidului. PSD are nevoie de oameni de valoare care sa iasa in fata, nu sa stea in esaloanele doi sau trei. Este nevoie de o noua clasa politica care sa nu fie corupta", a declarat Tudor Manolea, unul dintre protestatari.

Participantii la protest au venit in piata si cu steaguri tricolore, ale Uniunii Europene si pancarte cu mesaje.

Brasov: Numarul protestatarilor a crescut la 800; oamenii au plecat in mars in Piata Sfatului

Cele peste 800 de persoane adunate, potrivit fortelor de ordine, luni seara, in fata Prefecturii din Brasov, au pornit la ora 19,30, dupa ce au protestat timp de o ora, in mars pe strada Republicii, catre Piata Sfatului, unde se estimeaza ca vor mai ramane doua ore.

In aceasta seara manifestantii nu vor parcurge niciun traseu prin oras, dupa cum a anuntat la portavoce unul dintre protestatari.

"Jos, Jos, Jos-Guvernul mincinos", "Demisia", "Jos Guvernul", "Hotii-Hotii", "Sa va fie frica poporul se ridica", "DNA sa vina sa va ia", "Uniti salvam toata Romania", au fost scandarile celor prezenti la actiunea de protest.

"Parlamentul sa nu mai fie ocupat de cei cu dosar penal, vrem democratie, cerem demisia Guvernului care nu mai este credibil in fata noastra. Cerem demisia domnilor Liviu Dragnea, presedintele Camerei Deputatilor si a lui Calin Popescu Tariceanu, presedintele Senatului. Cerem de asemenea, demisia Consiliului National al Audiovizualului (CNA)", a cerut la portavoce un participant la protest.

Cei mai multi dintre protestatari sunt tineri care poarta drapele, bat din tobe, fluiera si huiduie. Protestul se desfasoara in prezenta fortelor de ordine de la Jandarmerie si Politie.

Bistrita-Nasaud: Aproximativ 600 de persoane au pornit intr-un nou mars pe strazile Bistritei

Aproximativ 600 de persoane au pornit luni seara, in jurul orei 20,00, intr-un nou mars de protest antiguvernamental pe strazile Bistritei, fiind cea de-a saptea zi in care se organizeaza astfel de manifestatii in municipiu.

Oamenii - copii, tineri, adulti, pensionari - au inceput sa se adune inca de la ora 19,00 in fata Institutiei Prefectului Bistrita-Nasaud, cu pancarte, fluiere, vuvuzele si steaguri tricolore.

In aceasta seara, grupul de tineri care a tinut legatura cu protestatarii pe retelele de socializare a adus o statie si o boxa, de care s-au folosit pentru a asculta Imnul Romaniei si melodia compusa de trupa Voltaj - "Daca Romania ar putea vorbi".

In plus, tinerii au intrat in dialog cu cei adunati in piata, pentru a-i intreba care sunt motivele prezentei lor la protest. Protestatarii au folosit prilejul pentru a-si arata nemultumirea si neincrederea fata de actualul guvern si fata de PSD.

Marsul de protest se va intinde pe mai multi kilometri, urmand sa fie strabatute bulevarde si strazi principale ale municipiului Bistrita, ca mai apoi sa revina in fata prefecturii.

Olt: Aproximativ 30 de persoane au protestat in Slatina; protestul s-a incheiat dupa o ora si jumatate

 Aproximativ 30 de persoane au iesit luni seara in strada, la Slatina, la un protest antiguvernamental, numarul protestarilor fiind mai mic fata de serile precedente, cand pe platoul din fata Prefecturii Olt s-au strans sute de persoane.

Protestul a inceput in jurul orei 18,00, iar dupa ora 19,40 manifestantii au inceput sa plece, in conditiile in care, fata de ultimele doua zile, a fost vant si vreme mai rece. in aceste conditii, oamenii nu au mai plecat in mars pe strazile din oras.

In alte localitati din judetul Olt nu au mai avut loc proteste luni seara.

Teleorman: Centrul Alexandriei - circa 30 de persoane au sustinut Guvernul, iar alte aproximativ 50 au cerut demisia Executivului

Aproximativ 30 de persoane s-au adunat luni seara in fata Casei de Cultura din municipiul Alexandria pentru a-si exprima sustinerea Guvernului Grindeanu, in timp ce, in acelasi loc, alti circa 50 de oameni au protestat impotriva Executivului, fara a exista incidente.

"Suntem aici cu cativa tineri. Ne-am intalnit fara sa anuntam. Vrem sa sustinem programul premierului Grindeanu, un program care este pentru tineri, pentru studenti. Ce vor sa faca? Sa le fie rusine la cativa. O sa fim cat mai multi. O sa iesim de acum incolo. Voiam sa vedem pana unde merg", a declarat pentru AGERPRES un simpatizant PSD.

Persoanele care si-au exprimat nemultumirea fata de Guvernul Grindeanu au aprins lanterne si au scandat lozinci anti-PSD.

"Nu vrem anticipate. Vrem sa se schimbe guvernul asta cu ai lor, dar cu oameni competenti. Nu a zis nimeni sa plece PSD-ul, dar sa se schimbe toti" , a spus un protestatar.

Ambele grupuri de manifestanti si-au anuntat prezenta in centrul municipiului Alexandria si in serile urmatoare.

Galati: 500 de protestatari antiguvernamentali

Peste 500 de protestatari antiguvernamentali au plecat, luni seara, in mars pe arterele principale ale municipiului Galati, strada Domneasca si Bulevardul Brailei, cu opriri la Palatul de Justitie si Inelul de Rocada, la final coloana de manifestanti urmand sa revina pe platoul din fata Prefecturii Galati.

Oamenii sunt in continuare nemultumiti si spun ca vor continua sa iasa in strada pana cand Guvernul va demisiona.

Protestatarii agita drapele nationale si ale UE si pancarte si striga 'Demisia!', 'Jos, jos, guvern mincinos', 'Afara, afara, cu mafia din tara', ?Iubirea de tara, in strada se masoara', 'Vrem respect, intr-un stat de drept', 'In democratie, hotii stau la puscarie''La inchisoare, nu la guvernare!' 'Dragnea, nu uita, Jilava e casa ta' si 'Hotii!'.

Protestatarii sunt insotiti de jandarmi si de masini de politie.

Prahova: Mai bine de 400 de cetateni protesteaza impotriva Guvernului

Peste 400 de persoane au protestat impotriva Guvernului, luni seara, in centrul municipiul Ploiesti, acestea mergand de doua ori in mars catre sediul PSD aflat in apropiere, unde zeci de tineri social-democrati i-au intampinat pe manifestanti cu mesajul "Romani suntem toti!".

Ca de fiecare data, manifestantii s-au adunat in fata Palatului Administrativ de unde au plecat spre sediul PSD.

In momentul in care au ajuns, din sediul partidului a iesit un grup de tineri social-democrati care au afisat tricolorul si mesajul "Romani suntem toti!".

Ca reactie la actiunea social-democratilor, manifestantii s-au intors cu spatele la ei si au continuat sa scandeze "Hotii", "PSD, ciuma rosie", "Stati ca sobolanii si ne mancati banii" si "Rusine, rusine, rusine sa va fie".

Intre cele doua tabere s-a asezat un cordon format din fortele de ordine, surse oficiale declarand ca nu au fost inregistrate incidente.

In acest moment, cateva zeci de persoane continua sa protesteze in centrul orasului.

Dambovita: 100 de oameni iesiti la protest

Circa 100 de persoane au protestat, luni seara, in municipiul Targoviste.

Aceasta a fost a sasea zi de proteste in municipiu, evenimentul fiind, ca si cele anterioare, anuntat pe retelele de socializare.
Oamenii s-au strans, incepand cu ora 19,00, pe platoul Prefecturii Dambovita.

Manifestarea a fost una pasnica, nefiind inregistrate incidente.

Protestatarii au scandat mesaje anti PSD si impotriva liderului social-democrat Liviu Dragnea.

Maramures: 4.000 de protestatari in Piata Revolutiei din Baia Mare

Aproape 4.000 de persoane s-au strans luni seara, in jurul orei 21,00, pentru a protesta la adresa Guvernului si a PSD, in Piata Revolutiei din municipiul Baia Mare, locul preferat din ultimele seri de intalnire si de plecare in mars pe strazile orasului.

Timp de aproape doua ore, protestatarii au comentat aprins deciziile Guvernului cu privire la modificarea Codului Penal. Pe toata durata discutiilor din piata, echipe de tineri au distribuit ceai cald si cornuri celor aflati la manifestatie, iar la parasirea locului, aceiasi tineri au adunat in saci menajeri toate resturile risipite pe caldaram.

"Aseara, tarziu am remarcat ca iesirile noastre in strada din toata tara au fost remarcate de televiziunile straine, presa scrisa straina, posturi de radio, publicatii straine renumite au vorbit in termeni pozitivi despre noi. Intamplarea de aseara mi-a adus aminte de 1989, cand la Radio Europa Libera, BBC, Voice of America si Radio France International se vorbea despre curajul romanilor in a schimba un regim politic care de 45 de ani parea neclintit. De aici incolo, cred, depinde tot de noi cum vom sti sa continuam si sa ne reasezam pentru a functiona intr-o societate normala, o societate care respecta toate categoriile sociale, o societate care nu incurajeaza plecarea tinerilor din tara, ci a cladi proiecte si afaceri durabile aici si nu in alta parte. Sincer, ma intreb daca si clasa politica intelege aceste lucruri simple, dar esentiale pentru viitorul Romaniei", a spus unul dintre protestatari, Silviu Iuga, un antreprenor in varsta de 57 de ani.

Dupa aproape doua ore, protestatarii au pornit in mars trecand prin fata Prefecturii Maramures, a Primariei municipiului Baia Mare si a sediilor PSD si PNL. In momentul cand protestatarii au ajuns in fata sediului PSD Maramures, coloana s-a oprit pentru a striga " Hotii " si " Demisia".

Pe unele pancarte se puteau citi mesaje ironice la adresa liderului local al PSD, Gabriel Zetea, si a fostului primar al municipiului Baia Mare, Catalin Chereches, cercetat de DNA pentru luare de mita in biroul sau, acum aflat sub control judiciar.

Coloana a strabatut zona centrala a municipiului Baia Mare purtand pancarte, steaguri tricolore si sufland din vuvuzele.

In cursul zilei de luni, biroul de presa al Inspectoratului Judetean de Jandarmerie Maramures a emis un comunicat de presa in care a multumit cetatenilor din municipiul Baia Mare pentru ca s-au comportat civilizat de-a lungul celor sase de zile de protest si marsuri. Pe timpul protestelor si a marsului de luni seara n-au fost inregistrate incidente.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
Citește și...
Mesajul premierului Grindeanu, dupa protestele din tara:
Mesajul premierului Grindeanu, dupa protestele din tara: "Parca incep sa devina vizibile doua tabere"

Escaladarea sustinerii de o parte sau de alta nu este productiva pentru Romania, a declarat luni premierul Sorin Grindeanu, care a facut un apel la calm catre protestatarii din Piata Victoriei si de la Palatul Cotroceni.

20.000 de oameni au cerut demisia Guvernului in Piata Victoriei:
20.000 de oameni au cerut demisia Guvernului in Piata Victoriei: "Lumea nu va ceda!". FILMUL zilei a saptea de proteste

Vocile a mii de romani au rasunat si luni seara in Piata Victoriei, din Bucuresti. Ordonanta de urgenta care i-a scos initial in strada a fost abrogata, dar acum oamenii au cerut demisia Executivului.

A doua zi de proteste la Cotroceni. 2.500 de oameni au cerut demisia presedintelui si a sefei DNA:
A doua zi de proteste la Cotroceni. 2.500 de oameni au cerut demisia presedintelui si a sefei DNA: "Sa ne respecte votul"

Aproape 2.500 de oameni s-au strans luni in fata Palatului Cotroceni. A fost, asadar, a doua zi de protest pentru simpatizantii PSD-ALDE, care au scandat lozinci si au venit cu pancarte, in semn de sustinere pentru Guvernul Grindeanu.

Recomandări
Dosarul Mineriadei. Petre Roman şi Gelu Voican Voiculescu, chemați la Parchet. Iliescu, audiat la domiciliu
Dosarul Mineriadei. Petre Roman şi Gelu Voican Voiculescu, chemați la Parchet. Iliescu, audiat la domiciliu

Fostul premier Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu şi fostul director SRI Virgil Măgureanu au fost citaţi, joi dimineaţa, la sediul Parchetului General, pentru a li se aduce la cunoştinţă că au fost puşi din nou sub acuzare în dosarul Mineriadei.

VIDEO. Moment extrem de bizar, „silenzio stampa”, cu judecătoarea care a întrebat dacă tânărul ucis de Vlad Pascu e în sală
VIDEO. Moment extrem de bizar, „silenzio stampa”, cu judecătoarea care a întrebat dacă tânărul ucis de Vlad Pascu e în sală

Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu, Ioana Ancuța Popoviciu, care a provocat furia familiei victimelor după ce a întrebat dacă tânărul mort în accident e în sală, a fost protagonista unui moment foarte bizar, miercuri.

Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați
Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați

Este anchetă la Spitalul Județean de Urgență din Giurgiu, după ce un medic ginecolog a fost prins în flagrant în timp ce lua mită pentru o operație de cezariană, acoperită de asigurarea medicală.