Ce s-a aflat despre ucigașii omului de afaceri Adrian Kreiner. Noi detalii despre crima din Sibiu

×
Codul embed a fost copiat

La 11 zile după ce omul de afaceri, Adrian Kreiner, a fost jefuit și sufocat în locuința sa din Sibiu, cei trei agresori au fost identificați.

Indivizii sunt din Dolj și, potrivit procurorilor, este posibil ca o parte dintre ei să fi părăsit deja țara. Unul dintre ei, care nu a apucat să plece din țară, a fost reținut joi seară.

Înainte mai fusese reținut un bărbat din Timiș, cu trecut infracțional. El i-ar fi transportat și cazat pe suspecți și tot el l-ar fi ajutat pe unul dintre ei să fugă din România.

Datele pe care anchetatorii le-au făcut publice despre identitatea celor trei bărbați bănuiți de uciderea omului de afaceri Adrian Kreiner sunt puține.

Nu au fost arătate fotografiile suspecților și le-a fost anunțată doar vârsta. Indivizii au între 31 și 34 de ani, sunt din Dolj și doi dintre ei au mai comis infracțiuni. Parchetul din Sibiu a transmis că există posibilitatea să fi fugit din țară. Unul dintre ei, care nu a apucat să fugă, a fost reținut joi seară.

Citește și
Adrian Kreiner
Detalii șocante privind uciderea lui Adrian Kreiner. Milionarul a fost torturat printr-o metodă care provoacă durere extremă
Cât de bogată e Gabriela Firea. Fără a avea pe numele său vreun teren sau casă, ea are această sumă în conturi

Valentin Florescu, Procuror criminalist Parchetul de lângă Tribunalul Sibiu: „După comiterea faptei au părăsit municipiul Sibiu cu un taxi, cursa fiind făcută până în Deva. În continuare suspecții s-au deplasat în Dumbrăvița, județul Timiș, iar în seara zilei de 7.11 când s-a aflat despre decesul victimei doi dintre suspecți au părăsit cu certitudine țara”.

Chestor de poliție, Tiberiu Iulian Ivancea, șef IPJ Sibiu: „Probabil mâine se va solicita arestarea lor în lipsă. Putem bănui că au plecat în țările lor de origine de unde au venit, respectiv Germania și Belgia”.

Valentin Florescu, Procuror criminalist Parchetul de lângă Tribunalul Sibiu: „Toți trei se cunoșteau de mult timp. Unul dintre suspecți afirmă că l-a crescut pe un altul. Niciunul dintre agresori nu cunoștea victima”.

Potrivit autorităților, bărbații au intrat în casa lui Adrian Kreiner cu scopul clar de a îl jefui.

Valentin Florescu, Procuror criminalist Parchetul de lângă Tribunalul Sibiu: „În locuință, victima a fost legată de mâini și de picioare în mod solidar în poziție de barcă astfel încă orice mișcare să antreneze autostrângerea. Legătura aceasta este un mod de tortură unde durerea este extremă, menită să constrângă victima să dezvăluie unde se află banii și bunurile de valoare”.

Chestor de poliție, Tiberiu Iulian Ivancea, șef IPJ Sibiu: „Bănuim că pe fiica victimei au surprins-o în timp ce suna la 112 și s-au grăbit, au luat ce au prins și au plecat. Nu am stabilit că era cineva care să preia ceasurile. Ceasurile cred că au fost o întâmplare, negăsind altceva”.

Cu o noapte înainte de atac indivizii au supravegheat locuința dintr-un imobil nelocuit de vis-a-vis.

Pe una dintre probele ridicate de acolo a fost identificat profilul ADN al unuia dintre suspecți.

Ar fi vorba despre un individ stabilit în Belgia care ar fi venit în România acum trei săptămâni și a făcut o oprire în Timiș, la Ilie Sitariu, bărbatul condamnat acum 5 ani în Statele Unite, după ce a furat de pe cardurile unor americani peste 120.000 de dolari. Miercuri, poliția l-a luat de acasă. Avea calitatea de martor.

Pe profilul lui de LinkedIn se prezenta drept director general a două firme de construcții.

Prima a avut anul trecut o cifră de afaceri de 400.000 de lei, iar jumătate din sumă a fost profit.

Pentru cea de-a doua, înființată anul acesta, nu există date publice referitoare la activitatea economică.

Proprietarul apartamentului în care locuia Ilie Sitariu: „Are o firmă de construcții, dar nu mi-a trezit nicio suspiciune”.

Sitariu a fost reținut, joi, după ce anchetatorii au stabilit o legătură directă între el și cei trei indivizi căutați pe uciderea omului de afaceri Adrian Kreiner.

Azi-noapte, când polițiștii i-au percheziționat apartamentul din Dumbrăvița - Timiș, unde stătea cu chirie, n-a scos un sunet în fața jurnaliștilor.

La audierile care au avut loc în Sibiu, la Parchet, Sitariu a fost pus în fața unor probe care l-au făcut totuși să vorbească. Una dintre ele, o imagine în care apare alături de unul dintre suspecții de crimă și o femeie, într-un mall din Sibiu. Secvență ar fi fost suprinsă cu o zi înainte de jaful terminat cu moartea lui Adrian Kreiner.

Mihaela Ruginosu prim-procuror adjunct Parchetul de lângă Tribunalul Sibiu: „(n.r. Sitariu) ar fi ajutat autorii crimei cu găzduire și transport, contribuind și la plecarea din țară a unui dintre autori”.

Cu cei trei suspecți încă liberi, la 11 zile de la atac, rămân în continuare multe întrebări fără răspuns.

Corespondenții ȘtirileProTV au întrebat poliția dacă și la ce oră au fost instituite filtre la ieșirile din oraș în noaptea jafului. Li s-a răspuns că informația nu este destinată publicității.

Crișan Mucenic Lăzureanu, expert criminalist: „După părerea mea, n-a funcționat sistemul de ordine publică și sistemul de intervenție rapidă. Așa-zișii mascați care puteau să fie alertați, astfel încât să încurce sau să prindă infractorii. Cred că nu s-a acționat rapid, cine trebuia să facă managementul acestei grupe nu s-a sesizat foarte repede”.

Poliția a răspuns că informația nu este destinată publicității și când corespondenții ȘtirileProTV au vrut să afle care sunt procedurile de intervenție în cazul unui jaf cum a fost cel din locuința lui Adrian Kreiner și dacă acestea au fost respectate.

Crișan Mucenic Lăzureanu, expert criminalist: „Cred că lucrurile, am văzut din comunicatul de presă, au fost relaxate. S-a vorbit despre niște persoane care au intrat fără drept într-un imobil și că victima este la spital pentru îngrijiri medicale. Deja din sesizarea la 112, atunci trebuia să se constate gravitatea faptei și atunci toate forțele care existau trebuiau alarmate și dispuse în dispozitiv”.

Este neclar în continuare, cine a comandat jaful și de unde aveau suspecții informații despre bunurile de valoare pe care Adrian Kreiner le avea în locuință.

Procurorul de caz a refăcut filmul evenimentelor. A vorbit despre cinci suspecți, patru bărbați și o femeie. Trei au fost executanți direcți, deși unul a intrat cu întârziere în casă, inițial a stat de șase, cum se spune.

Femeia și încă unul s-au ocupat doar de partea organizatorică. Suspecții au ajuns la Sibiu în 4 noiembrie. Au plecat din Timiș cu două mașini, dar au lăsat una în Deva, ca rezervă.

De altfel pe aceasta au folosit-o după ce au părăsit Sibiul. Mașina nu putea fi identificată că au circulat în orașul crimei. Femeia a inchiriat un apartament, unde au rămas trei dintre suspecți. Noaptea au intrat în imobilul aflat vizavi de casa lui Kreiner și de acolo au supravegheat totul, timp de peste 24 de ore.

Totul demonstrează că atacul a fost bine gândit. Anchetatorii au mai precizat că victima a fost practic torturată, iar fiica omului de afaceri a fost amenințată cu pistolul încărcat.

Tâlharii au somat-o, în engleză, să spună unde sunt banii, dar fata nu știa. Tâlharii au intrat în casa lui Kreiner la ora 2.38, iar poliția a fost alertată la ora trei și un minut, de partenera lui Kreiner.

Primul echipaj de poliție a ajuns acolo în mai puțin de trei minute. Totuși, atacatorii nu au fost prinși imediat. Ca să-i identifice, anchetatorii au vizionat peste 1.500 de ore de imagini înregistrate de camerele de luat vederi, în circa 100 de locații.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Starul de 17 ani al lui Real Madrid vrea să devină tată. Cum arată partenera de 21 de ani a fotbalistului brazilian
FOTO Starul de 17 ani al lui Real Madrid vrea să devină tată. Cum arată partenera de 21 de ani a fotbalistului brazilian
Citește și...
A fost prins unul dintre ucigașii omului de afaceri Adrian Kreiner. Momentul în care a fost capturat | VIDEO
A fost prins unul dintre ucigașii omului de afaceri Adrian Kreiner. Momentul în care a fost capturat | VIDEO

Unul dintre cei trei suspecţi în cazul jafului urmat de crimă de la Sibiu a fost prins, joi seară, informaţia fiind confirmată de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu.  

Detalii șocante privind uciderea lui Adrian Kreiner. Milionarul a fost torturat printr-o metodă care provoacă durere extremă
Detalii șocante privind uciderea lui Adrian Kreiner. Milionarul a fost torturat printr-o metodă care provoacă durere extremă

Anchetatorii din Sibiu prezintă, joi, firul evenimentelor care au dus la decesul omului de afaceri din Sibiu. Adrian Kreiner a fost găsit pe canapeaua din living, legat într-o poziţie de tortură, care genera o durere extremă.

Ce rol ar fi jucat bărbatul ridicat de polițiști în cazul uciderii milionarului Adrian Kreiner
Ce rol ar fi jucat bărbatul ridicat de polițiști în cazul uciderii milionarului Adrian Kreiner

Poliţiştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale Sibiu au descins la locuinţa din comuna Dumbrăviţa, de lângă Timişoara, a bărbatului care a fost ridicat, miercuri, fiind cercetat în dosarul privind moartea omului de afaceri Adrian Kreiner.

Un băiat din Sibiu, în vârstă de 12 ani, este căutat de polițiști. A plecat în urmă cu o zi de acasă
Un băiat din Sibiu, în vârstă de 12 ani, este căutat de polițiști. A plecat în urmă cu o zi de acasă

Un copil de 12 ani din municipiul Sibiu, care a plecat de acasă încă de marţi fără a mai reveni, este căutat de poliţişti.

 

 

Cine este bărbatul ridicat de polițiști în cazul uciderii milionarului Adrian Kreiner. A fost condamnat în SUA
Cine este bărbatul ridicat de polițiști în cazul uciderii milionarului Adrian Kreiner. A fost condamnat în SUA

Un român din județul Timiș, condamnat în trecut, în America, pentru furtul din bancomate, a fost dus cu mandat la Sibiu, în dosarul uciderii milionarului Adrian Kreiner.

Recomandări
Teroare în Rusia. Forțele ucrainene lovesc puternic teritoriul țării lui Putin. Ținta vizată de armata Kievului
Teroare în Rusia. Forțele ucrainene lovesc puternic teritoriul țării lui Putin. Ținta vizată de armata Kievului

Opt persoane au fost rănite, iar zeci de clădiri rezidențiale și mașini au fost avariate în Belgorod, în urma unui atac aerian lansat de forțele ucrainene în noaptea de miercuri spre joi, a anunțat guvernatorul regiunii ruse, informează Reuters.

"E la fel ca în Bangladesh!". Furtunile violente de primăvară au făcut prăpăd în România. Situație complicată în Timișoara

Furtunile violente de primăvară au măturat România de la est la vest. O ploaie torențială a transformat străzile unui cartier din Timișoara în adevărate lacuri.

"I-am spus lui Bibi!". Biden anunță o reacție dură a SUA în cazul în care Israelul va lansa o ofensivă majoră în Rafah

Președintele SUA, Joe Biden, a avertizat miercuri, pentru prima dată, că "nu va livra" anumite arme Israelului, în special "obuze de artilerie", în cazul unei ofensive majore la Rafah, relatează AFP şi Reuters.