Ninsorile abundente au lasat in bezna zeci de mii de locuinte. Drumurile din Vaslui si Galati care sunt in continuare inchise


Ultimul update: Marti 25 Aprilie 2017 07:09
Data publicarii: Sambata 22 Aprilie 2017 07:56
Categorie: Stiri actuale

 Au fost zile de iarna autentica in aproape jumatate din tara. A nins puternic, iar in zona Moldovei crivatul a spulberat cu putere zapada.

 Rezultatul? Zeci de mii de locuinte au ramas fara curent electric, sute de copaci s-au frant, iar numerosi soferi au ramas captivi pe sosele.

Sambata dimineata doua drumuri nationale din Vaslui si Galati sunt in continuare inchise. Conform Centrului INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane, din cauza zapezii si a viscolului, traficul rutier este intrerupt pe urmatoarele tronsoane de drumuri nationale:

Judetul Galati:

1. DN24D Balabanesti - Cuca.

Judetul Vaslui:

2. DN26 Ganesti – Blagesti;

Din cauza conditiilor meteo nefavorabile, se circula cu restrictie de 7,5 tone pe DN24D Cuca - Vanatori (judetul Galati).

Porturile Constanta Nord, Constanta Sud – Agigea si Midia, au fost redeschise traficului maritim si fluvial.

La Dumitresti, in Vrancea, oamenii au dus o lupta inegala cu natura. In timp ce crivatul spulbera nemilos zapada, o ambulanta a ramas blocata in nameti. In salvare erau un copil de 3 ani si un batran - ambii in stare grava. Alti soferi care si-au fortat norocul si au pornit la drum desi nu erau in misiune au regretat ulterior.

Pe 12 drumuri nationale nu s-a putut circula intreaga zi. La Iasi, s-a stat cu orele in vifor.

Pe drumul catre Husi, 3 autocare au intampinat probleme. Printre calatori se aflau si 18 copii din Kazahstan. Ca sa ii salveze, au pornit spre ei militari si pompieri.

In toata Moldova situatia a fost critica. O femeie de 31 ani a nascut un baiat in masina celor de la ISU pentru ca salvarea a ajuns tarziu la ea. Ca sa ajunga la o alta gravida aflata intr-o zona izolata medicii au solicitat interventia unui elicopter.

O operatiune dramatica de salvare a avut loc si in Buzau. Salvatorii au avut nevoie de 16 ore ca sa ajunga cu o senilata la un barbat dependent de dializa.

In Bucovina, a nins incontinuu pentru 24 de ore.

Vantul puternic a rupt retelele electrice in zeci de localitati. Mai grav este ca multi nu au nici apa potabila pentru ca statiile de pompare nu mai au alimentare. In parcul Copou din Iasi, rafalele au rupt inclusiv Teiul lui Eminescu.

Tags: iarna, moldova, zapada,

VIDEO PROTVPLUS.RO