Ninsori, precipitatii mixte si polei in intreaga tara, astazi. In sud, a fost emis COD GALBEN de polei

Dată publicare: 06-01-2016 08:13
Dată actualizare: 09-01-2016 07:12


Meteorologii au emis, marti, o noua informare de ninsori, precipitatii mixte si polei, valabila miercuri, in intreaga tara.

Cod galben de polei

Meteorologii au emis un cod galben de polei valabil pana la ora 14 in judetele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ialomita, Calarasi, dar si in Ilfov si municipiul Bucuresti. Ploua inca de dimineata, iar in unele zone chiar s-a format polei.

In cazul in care codul galben nu se prelungeste, ramane in vigoare doar informarea meteorologica de vreme rea pana diseara a ora 10

Ninsori si precipitatii mixte, miercuri

Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie, in intervalul 6 ianuarie, ora 4,00 - 6 ianuarie, ora 22,00, temporar vor fi precipitatii mixte ce vor favoriza formarea poleiului, iar aria acestora va fi in extindere treptata dinspre partea de sud-vest a teritoriului, cuprinzand cea mai mare parte a tarii.

Spre sfarsitul noptii de marti spre miercuri (5/6 ianuarie), depunerile de polei se vor semnala local in Oltenia, sudul Banatului si sud-vestul Munteniei, iar in prima parte a zilei de miercuri, 6 ianuarie, poleiul se va forma si in restul Munteniei (inclusiv in zona Municipiului Bucuresti) si pe arii restranse in Dobrogea.

Dupa-amiaza si in prima parte a noptii de miercuri spre joi (6/7 ianuarie) poleiul va fi prezent local si temporar, mai ales in regiunile din jumatatea de nord a tarii.

ANM precizeaza ca, incepand din cursul noptii de 6 spre 7 ianuarie (miercuri spre joi) vor predomina ninsorile, in special in nord-est si in zona de munte, iar in sud-est va ploua si se vor cumula cantitati de apa mai importante.

Joi,  temperaturile mai urca un pic, umezeala va fi ridicata si o sa ploua, iar spre seara vine si un pic de lapovita.

Vineri, norii se mai imprastie, maxima va atinge 4 grade cu plus si in noaptea urmatoare se anunta ceata.

Sambata, cam aceleasi conditii, desi temperaturile mai urca putin.


VIDEO PROTVPLUS.RO