Ninsoarea a făcut din nou probleme în București. Tramvai deraiat și sute de blocuri fără apă caldă și căldură
Prima ninsoare adevărată din această iarnă le-a amintit bucureștenilor că trăiesc într-un oraș cu multe probleme. Zăpada s-a topit, iar canalizarea nu a mai putut înghiți o cantitate atât de mare de apă și s-au format bălți uriașe.
Pietonii mai sprinteni care au reușit să le evite nu au scăpat de mașini și au fost stropiți din cap până în picioare.
La traficul aglomerat, s-a mai adăugat și o avarie de proporții la sistemul de termoficare. Aceasta din urmă a fost rezolvată, anunță Primăria Capitalei.
Zăpada s-a topit repede și a format bălți uriașe, iar pietonii au fost pe cont propriu. Curajoși, unii și-au luat elan și au sărit peste bălți, dar tot au avut ghinion.
”Am alunecat, că nu trebuiau borduri din astea de granit. M-am udat un pic".
"Înotăm sau ne ducem jos".
Alții au fost stropiți de mașinile care nu au redus viteza. Certurile dintre pietoni și șoferi au izbucnit la fiecare intersecție.
"Ușor, băăăi, nu vezi că trece lumea?”.
”Baltă, dar tot trece cu viteză, dar e nesimțit".
"Nu vedeți câtă apă există, trece mașina, te stropește".
În Sectorul 1, un utilaj de deszăpezire s-a stricat, iar muncitorii au fost nevoiți să-l împingă pentru a elibera carosabilul.
Primăria sectorului și Romprest nu au comentat deocamdată incidentul.
600 de blocuri fără apă caldă și căldură
Iar în Sectorul 2, în zona Obor, a deraiat un tramvai.
Una din cauzele deraierii ar putea fi frigul, dar și zăpada care s-a depus pe șine, spun reprezentanții Societății de Transport București.
Din cauza incidentului, pe Șoseaua Colentina s-a format o coadă uriașă de tramvaie, dar și de mașini.
Prima ninsoare importantă din această iarnă a coincis cu o avarie mare la sistemul centralizat de termoficare. De data asta, a fost de vină o magistrala importantă din Sectorul 3.
Avaria Termoenergetica a afectat Sectoarele 2 și 3 și s-a produs în acest loc unde o țeavă destul de mare, cu un diametru de un metro, a bubuit la propriu. Apa a țâșnit și astfel 600 de blocuri din București au rămas fără apă caldă și căldură.
Potrivit Termoenergetica, magistrala nu a creat probleme până acum, deși nu a mai fost reparată de 21 de ani. Asta în condițiile în care la alte magistrale nu s-a intervenit în medie de peste 30 de ani.
Luni dimineața, Primăria Capitalei a anunțat că țeava a fost reparată, iar bucureștenii afectați ar urma să aibă apă calda și căldură până la sfârșitul zilei.