Ninsori, vânt și polei în sudul țării, până pe 12 ianuarie. Vremea va deveni mai rece

09-01-2021 10:58


Meteorologii anunţă precipitaţii mai ales sub formă de ninsoare, moderate cantitativ, intensificări temporare ale vântului şi polei în jumătatea de sud a ţării, începând de sâmbătă, de la ora 23:00 şi până marţi dimineaţă.

În intervalul 9 ianuarie, ora 23:00 – 12 ianuarie, ora 06:00, sunt aşteptate precipitaţii mai ales sub formă de ninsoare, în general moderate cantitativ, intensificări temporare ale vântului, polei în jumătatea de sud a ţării

Conform meteorologilor, precipitaţiile se vor extinde treptat şi se vor acumula cantităţi, local de peste 20...30 l/mp.

Va ninge pe arii mai extinse şi însemnat cantitativ, în special în noaptea de duminică spre luni (10/11 ianuarie) şi pe parcursul zilei de luni (11 ianuarie) când se va depune strat de zăpadă, local consistent. Vor fi şi intervale cu ploaie şi lapoviţă şi se va forma polei.

Din dimineaţa zilei de luni (11 ianuarie) vântul se va intensifica treptat, local vor fi rafale de 40...50 km/h, iar la munte, la altitudini de peste 1700 m se vor depăşi 60 ...70 km/h şi va fi viscol.

”Probabilitatea de apariţie a intervalelor de timp cu precipitaţii va fi ridicată pe aproape întreg parcursul săptămânii viitoare, iar din a doua parte a acesteia vremea va deveni mai rece decât în mod normal la această dată”, precizează Administraţia Naţională de Meteorologie.

Prognoză Bucureşti: Vreme închisă cu ninsori şi intensificări ale vântului, în următoarele patru zile

 

Meteorologii prognozează o vreme închisă pentru Capitală în următoarele patru zile, cu precipitaţii mai ales sub formă de ninsoare, vânt moderat şi temperaturi maxime de până la 4 grade Celsius.

Potrivit prognozei publicate, sâmbătă, de Administraţia Naţională de Meteorologie, în perioada 9 ianuarie, ora 10:00 - - 10 ianuarie, ora 8:00, vremea va fi în general închisă, iar pe parcursul nopţii temporar vor fi precipitaţii slabe mai ales sub formă de ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 3 - 4 grade Celsius, iar cea minimă de minus două - minus un grad Celsius.

În intervalul 10 ianuarie, ora 8:00 - 11 ianuarie, ora 8:00, cerul va fi noros şi vor fi precipitaţii mai ales sub formă de ninsoare, în general moderat cantitativ. Se va depune strat de zăpadă neuniform, cu grosime în general de 8 - 15 centimetri. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificări noaptea, când la rafală se vor înregistra viteze în general de 35 - 45 km/h. Temperatura maximă va fi de 1 - 2 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de minus un grad Celsius.

Începând din dimineaţa zilei de luni, 11 ianuarie, ora 8:00 şi până miercuri, 13 ianuarie, ora 8:00, înnorările vor persista şi temporar vor mai fi precipitaţii. Pe parcursul zilei de luni, 11 ianuarie, va ninge, apoi ninsorile se vor transforma treptat în lapoviţă şi ploaie şi se va depune polei. Vântul va avea unele intensificări, cu viteze la rafală în general de 35 - 45 km/h. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de un grad, luni, 11 ianuarie, iar marţi, la amiază, se vor înregistra 1 - 3 grade Celsius.

Temperatura minimă va fi de minus două grade Celsius şi zero grade în noaptea de luni spre marţi (11/12 ianuarie), iar în noaptea de marţi spre miercuri (12/13 ianuarie) se va situa în jurul valorii de zero grade Celsius.

Tags: vremea, meteo, ninsoare,


VIDEO PROTVPLUS.RO