Cod galben de ninsori abundente în 20 de judeţe şi în Bucureşti. Se anunță polei în toată țara

Ninsoare
iStock

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, duminică, o avertizare Cod galben de ninsori abundente, valabilă până luni după-amiaza, în 20 de judeţe şi în Municipiul Bucureşti.

Potrivit sursei citate, în intervalul 10 ianuarie, ora 18:00 - 11 ianuarie, ora 14:00, vor predomina ninsorile, moderate şi însemnate cantitativ şi se va depune strat consistent de zăpadă, ce va depăşi local 10 - 20 cm şi, izolat, 30 - 40 cm.

Astfel, în cursul nopţii de duminică spre luni (10/11 ianuarie), în sudul Banatului, Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei, precum şi în Munţii Banatului şi în zona Carpaţilor Meridionali, iar în prima parte a zilei de luni (11 ianuarie) mai ales în Muntenia şi zona Carpaţilor de Curbură va ninge şi se va depune strat consistent de zăpadă.

Vântul va avea intensificări, cu rafale în general de 45 - 55 km/h în regiunile sudice şi de 60 - 70 km/h în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, la altitudini de peste 1.700 de metri, temporar viscolind ninsoarea.

Citește și
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Avertizarea Cod galben este valabilă în judeţele Alba, Argeş, Braşov, Buzău, Călăraşi, Caraş-Severin, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Giurgiu, Hunedoara, Ialomiţa, Mehedinţi, Olt, Prahova, Sibiu, Teleorman, Vâlcea şi Vrancea, respectiv Municipiul Bucureşti.

Totodată, în intervalul 10 ianuarie, ora 10:00 - 13 ianuarie, ora 10:00, va fi vigoare o informare de precipitaţii mai ales sub formă de ninsoare, în general moderate cantitativ, şi polei, ce vizează cea mai mare parte a ţării. În jumătatea de sud se vor acumula cantităţi, local de peste 15 - 30 l/mp.

Temporar, va ninge şi se va depune strat de zăpadă, local consistent, iar în sudul Câmpiei Române, Bărăgan şi Dobrogea vor fi şi intervale cu lapoviţă şi ploaie şi se va forma polei.

ANM precizează că, în a doua parte a săptămânii viitoare, vremea va deveni mai rece decât în mod normal pentru această perioadă. Local şi temporar va mai ninge.

Vreme rece cu ninsori şi polei în Bucureşti, până miercuri dimineaţa

 

Precipitaţii ub formă de ninsoare, polei şi valori maxime de până la două grade Celsius se vor înregistra în Bucureşti pe parcursul următoarelor patru zile, relevă prognoza publicată, duminică, de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Conform specialiştilor, în intervalul 10 ianuarie, ora 10:00 - 11 ianuarie, ora 14:00, cerul va fi noros, iar în cursul nopţii de duminică spre luni (10/11 ianuarie) şi în prima parte a zilei de luni (11 ianuarie) vor fi precipitaţii mai ales sub formă de ninsoare, în general moderat cantitativ. Se va depune strat de zăpadă neuniform, cu grosime în general de 8 - 15 cm şi posibil peste 15 - 20 cm.

Vântul va sufla moderat, temporar cu unele intensificări, cu viteze în general de 35 - 45 km/h. Temperatura maximă va fi de 1 - 2 grade, în timp ce minima se va situa în jurul valorii de 0 grade.

De asemenea, în perioada 11 ianuarie, ora 14:00 - 13 ianuarie, ora 10:00, în Capitală, înnorările vor persista şi temporar va mai ninge, dar vor fi şi intervale cu lapoviţă şi ploaie şi condiţii de polei. Vântul va sufla slab şi moderat (rafale de 30 - 40 km/h).

Maxima zilelor se vor situa în jurul a un grad Celsius, iar minime vor oscila între -2 şi zero grade.

ANM a emis, duminică, o avertizare Cod galben de ninsori abundente, valabilă până luni după-amiaza, în 20 de judeţe şi în Municipiul Bucureşti, precum şi o informare de precipitaţii mai ales sub formă de ninsoare, în general moderate cantitativ, şi polei, ce vizează cea mai mare parte a ţării, până miercuri dimineaţa.

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
Cantităţi istorice de zăpadă în Spania. Jumătate din țară este sub cod roșu de alertă pentru noi ninsori
Cantităţi istorice de zăpadă în Spania. Jumătate din țară este sub cod roșu de alertă pentru noi ninsori

Cantităţi "excepţionale, poate istorice" de zăpadă - după cum a anunţat Agenţia Meteolologică naţională s-au depus în zece provincii, din Spania. Și jumătate din țară este sub cod roșu de alertă pentru noi ninsori.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.