O masă de aer rece va pune stăpânire treptat pe întreaga ţară. Unde vor cădea cele mai multe ninsori

08-01-2021 18:01


Pregătiţi-vă pentru patru zile de iarnă autentică. Din noaptea de vineri spre sâmbătă va ninge inclusiv în Bucureşti. Potrivit meteorologilor, o masă de aer rece va pune stăpânire treptat pe întreaga ţară.

 

Deja a fost emis un cod galben de ninsori abundente pentru 7 judeţe din centrul ţării, iar alte 8 sunt afectate, parţial.

Cea mai bogată ninsoare va cădea în zona de munte a judeţelor Covasna, Braşov, Sibiu, Argeş, Vâlcea, Gorj şi Mehedinţi.

În zonele cu cod galben, va ninge abundent până sâmbătă dimineaţă la ora 4, când ar trebui să expire avertizarea meteorologilor dacă nu cumva va fi prelungită şi extinsă.

Sâmbătă sunt anunţate ninsori slabe în Capitală, lapoviţă pe la malul mării, temperaturi de cel mult 5 grade ziua, iar noaptea termometrele vor arăta valori sub zero grade.

Duminică, ninsorile vor continua în Bucureşti, aşa că firmele de deszăpezire s-ar putea să aibă de lucru, pentru că se anunță un strat de zăpadă de 10 cm, iar temperaturile scad şi mai mult. Ninsori vor fi de altfel în toată Muntenia şi Oltenia, dar şi la munte, în Carpaţii Meridionali.

Luni, vom avea cam aceleaşi condiţii de ninsoare, dar masa de aer rece devine şi mai intensă şi vom avea temperaturi negative şi ziua prin sudul ţării.

Marţi, aerul rece se extinde şi spre restul ţării, va fi şi mai frig. Ninsorile se extind în toată ţara, cu excepţia litoralului, unde va ploua.

Miercuri abia vedem şi o rază de soare, ninsorile se restrâng doar pe partea de vest a ţării, sporadic şi prin centru, dar temperaturile cresc cu greu peste 3 grade ziua şi rămân negative noaptea în majoritatea zonelor.


VIDEO PROTVPLUS.RO