Nicusor Constantinescu a fost arestat. Un medic urmeaza sa decida daca va ramane in arest sau va fi transferat intr-un spital

Ultima actualizare: 09-11-2014 00:14

Dat in urmarire internationala din luna septembrie, Nicusor Constantinescu a fost arestat joi de judecatorii Tribunalului Bucuresti.

 

Presedintele suspendat al Consiliului Judetean Constanta a fost localizat in Turcia si fortat sa revina in tara de urgenta. Instanta l-a audiat, dar nu a fost induplecata de argumentele de ordin medical.

Nicusor Constantinescu a ajuns in Romania la bordul unui avion de linie si a fost preluat imediat de autoritati. Presedintele suspendat al Consiliului Judetean Constanta a fost dus direct la Tribunalul Bucuresti pentru confirmarea mandatului de arestare.

"Normal ar fi ca intreaga societate sa uite de numele celui care este in aceasta situatie si sa-si dea seama ca o problema medicala a determinat aceasta prelungire a sederii domnului Constantinescu in America", a spus avocatul sau.

Timp de doua ore, Nicusor Constantinescu a incercat sa convinga instanta ca numai boala de care sufera si complicatiile aparute l-au fortat sa ramana in SUA. In plus, Nicusor Constantinescu a mai spus ca a venit in Romania de bunavoie.

Venirea lui Nicusor Constantinescu este pusa atat de avocati cat si de prietenii demnitarului, pe seama nevoii de a lamuri lucrurile in tara.

"Tremura carnea pe el sa vina in Romania. A plecat sa faca radioterapie in Turcia, nu mai face radioterapie , sper ca toata lumea e fericita", a spus Radu Mazare.

Numai ca judecatorii nu au fost convinsi ca starea sa de sanatate este atat de grava, si au decis arestarea.

"Dansul va fi supus unei evaluri si in functie de aceasta si de actele medicale, medicul va decide daca va ramane in arest, va fi transferat la spitalul penitenicar sau va fi transferat la un spital civil sub paza", spune avocatul Marius Mocanu.

Nicusor Constantinescu a parasit Statele unite acum o saptamina si s-a oprit in Turcia,. Aici s-ar fi internat la o clinica unde a urmat un tratament pentru cancerul la prostata. In acest loc ar fi fost indetificat de autrotiatile turce, care i-au pus in vedere sa mearga in Romania. Constantinescu este acuzat de abuz in serviciu de catre procurorii anticoruptie.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO