Americani jefuiti de o retea condusa de cumnatul lui Sile Camataru. Metoda, inedita

Ultima actualizare: 22-10-2012 09:20

Nepotul unui primar din Ilfov si cumnatul lui Sile Camataru sunt acuzati ca au furat cel putin 100.000 de dolari, dupa ce au golit cardurile unor americani.

Victime le-au cazut si cativa oameni de afaceri romani, pe care cateva "vizite" la prostituate i-au costat mai mult decat s-ar fi putut gandi vreodata.

Din retea au facut parte si alti indivizi, doi dintre ei proaspat eliberati din penitenciar, tot pentru astfel de fraude.

Acesti tineri isi umplu cosurile intr-un hipermarket din cartierul Cotroceni. Se axeaza in special pe bautura, tigari, parfumuri - obiecte usor de vandut. Analizeaza cu atentie marfa. Ce nu li se pare de calitate, nu iau. De la raionul de textile, de exemplu, au plecat cu paturi.

La casa, baietii folosesc cardul bancar, unul clonat. Au platit, spun politistii, cu bani furati de la niste cetateni americani, vreo 100.000 de dolari in total.

Cel mai probabil, cred anchetatorii, hotii ar fi cumparat la randul lor datele conturilor de pe Internet, dupa care le-au inscriptionat pe niste cartele cu banda magnetica.

Indivizii verificau apoi cardurile la bancomat, sa vada de ce suma mai dispun.

Nu s-au multumit insa cu atat si au atentat si la portofelele romanilor, printr-o metoda extrem de ingenioasa.

Un singur client a fost pradat astfel de 15.000 de lei, dintr-un foc. Politistii din Bucuresti au descins in zori in locuintele suspectilor.

Unul dintre suspecti a aruncat pe geam dovezile. Altul a incercat sa fuga, dar fara folos.

La perchezitii, ofiterii au gasit zeci de carduri clonate, dar si multe hand-skimmere, cititoare de date minuscule, pe care inclusiv un comerciant necinstit poate sa le foloseasca.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO