Momentul în care un șofer cade secerat într-o benzinărie. Cum l-a salvat un polițist


Ultimul update: Vineri 15 Noiembrie 2019 20:39
Data publicarii: Vineri 15 Noiembrie 2019 13:57
Categorie: Stiri actuale

Noţiunile de prim-ajutor ale unui agent de la poliţia rutieră Argeş au făcut diferenţa dintre viaţă şi moarte, în cazul unui bărbat care a suferit un infarct într-o benzinărie din Piteşti.

 

Poliţistul, aflat în timpul său liber, trecea prin zonă, când omul de 63 de ani a căzut ca secerat, lângă maşină. Agentul a început imediat manevrele de resuscitare, pe care le-a continuat până la venirea ambulanței. Medicii spun că intervenția promptă a polițistului a fost esențială!

 

Dan Dogaru, agent la poliţia rutieră Argeş de 17 ani, tocmai ieşise din spital, după o intervenţie chirurgicală şi se oprise la benzinărie, când l-a văzut pe bărbatul de 63 de ani, cum se prăbuşeşte în faţa lui.

Agent-șef principal Dan Dogaru, SPR Argeş: "Am avut o stăpânire de sine cum poate nici eu nu credeam despre mine. Nu ştiu, mă simt foarte, foarte mândru. Mă simt bucuros că am întors un om din morţi, omul ăla nu mai avea respiraţie."

La întreaga scenă a asistat soţia victimei, care recunoaşte că a fost atât de speriată, încât încremenise şi era incapabilă să-şi ajute bărbatul.

Georgeta Burtescu, soţia victimei: Asta a fost şansa la viaţă a soţului meu, datorită domnului poliţist. N-am ştiut că e poliţist, nu l-am cunoscut, când am ajuns la urgenţă a venit în urma noastră, a intrat în UPU şi a întrebat cum se simte. Eu l-am recunoscut, efectiv, după haine şi am zis 'Dumneavoastră aţi fost cu mine, dumneavoastră m-aţi ajutat!'. Şi a zis că da. 'Cum vă cheamă?'. 'Nu trebuie să ştiţi cum mă cheamă, nici cine sunt.'

Reporter: Credeţi că avea şanse să trăiască, dacă nu era poliţistul acolo?
Florin Moroe, fratele victimei: Nu, nu. Nu avea nicio şansă.

Bărbatul este acum în spital, la terapie intensivă, însă medicii cred că se va reface.

Dr. Rodica Brabu Maximilian UPU Argeş: "În cazul unui pacient care a intrat în stop cardio-respirator, ajutorul celor din jur este esenţial. Acest lucru face diferenţa dintre viaţă şi moarte. Şi numai dacă este ajutat de cei din jur, medicul de pe ambulanta are o şansă să-l resusciteze."

SCMS Mădălina Epure, purtător de cuvânt IPJ Argeş: "Cei mai mulţi dintre colegii noştri cunosc astfel de tehnici pentru că au fost interesaţi să le afle. În special colegii de la circulaţie, care ajung primii la faţa locului unor accidente şi sunt nevoiţi să acorde primul ajutor victimelor."

Cadrele medicale ne îndeamnă pe toţi să urmăm cursuri de prim ajutor.

Cpt. Mihail Surugiu, ISU Argeş: "Toate persoanele trebuie să aibă minimul necesar de cunoştinţe, inclusiv echipele care pot ajunge, eventual, primele la locul evenimentului."

Cu ajutorul unui smartphone, oricine poate găsi manevrele salvatoare de viaţă pe site-ul ww.dsumai.gov.ro, la secţiunea "Fii pregătit".

Poliţistul cu rol de bun samaritean s-a interesat de bărbatul pe care l-a salvat, iar vestea că a devenit conştient l-a bucurat nespus.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Una dintre cele mai mari rețele de trafic de migranți, descoperită în România
Contabil acuzat că a filmat violul a zeci de copii și a vândut imaginile online
Captură de droguri de peste 500.000 de euro în casa unui tânăr din Neamț
VIDEO PROTVPLUS.RO