Modificari cu impact puternic pentru economie. Impozitul pe profit dispare si va fi inlocuit cu impozit pe cifra de afaceri


Ultimul update: Duminica 02 Iulie 2017 07:41
Data publicarii: Joi 29 Iunie 2017 12:31
Categorie: Stiri actuale
Mihai Tudose

O modificare in programul de guvernare va avea impact asupra tuturor firmelor din Romania, care nu vor mai fi taxate functie de profiturile pe care le obtin, ci in functie de cifra de afaceri.

"Vom introduce impozitarea veniturilor pentru toate companiile din Romania, (impozit pe cifra de afaceri) incepand cu 01 ianuarie 2018. Acest impozit va inlocui impozitul pe profit si va avea 2 sau 3 trepte de impozitare", se scrie in programul de guvernare al Guvernului Mihai Tudose.

Cotele acestor doua-trei trepte de impozitare nu sunt precizate in documentul citat.

Masura va afecta in special afacerile care au cifra de afaceri mare dar lucreaza, din cauza specificitatii sectorului sau a altor factori cu marje mici de profit, precizeaza HotNews.

Senatorul PNL Florin Citu spune ca aplicarea acestei masuri va determina companiile sa-si mute sediile in alte tari ale blocului economic european, potrivit HotNews.

"In loc sa lasam companiile sa se dezvolte, Dragnea, Georgescu si Valcov le dau pur si simplu afara din tara obligandu-le sa-si mute sediile sociale in alta parte in UE", acuza liberalul pe pagina sa de Facebook.

Taxa de solidaritate pentru cei cu venituri lunare de cel putin 10 salarii minime pe economie (14.500 de lei)

Taxa de solidaritate se va adresa celor cu venituri lunare de cel putin 10 salarii minime pe economie (14.500 de lei), au declarat pentru HotNews surse politice apropiate acestui proiect inclus in noul Program de Guvernare.

Nu se cunoaste care va fi cuantumul viitoarei "contributii de solidaritate", un grup de lucru din MFP lucrand la mai multe scenarii, au mai spus sursele citate.Ideea unei asemenea taxe a aparut in 2012, cand premier era Victor Ponta, insa ea n-a mai fost aplicata.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO