Misterul complexului sportiv din Arad, inaugurat, dar tot închis. Primarul dă vina pe ministrul Dezvoltării


Ultimul update: Vineri 08 Martie 2019 09:28
Data publicarii: Vineri 08 Martie 2019 08:24
Categorie: Stiri actuale

Complexul sportiv cu bazin de polo din Arad, pentru care s-au obținut bani încă din 2011, pare să fie sub semnul ghinionului.

Finalizat, cu greu, la sfârșitul anului trecut, cu 23 de milioane de lei, încă are lacătul pe ușă. Cu toate că Ministrul Dezvoltării a predat oficial joi lucrarea municipalității.

În timp ce primarul spune că nu a fost semnat protocolul, ministrul îl acuză pe edil că nu și-a făcut treaba pentru ca baza sportivă să poată fi folosită.

În războiul dus între autorități, de suferit au sportivii, care se plâng că nu se pot antrena.

Proiectul a obţinut finanţare de la Guvern în 2011. Însă lucrările au fost începute abia după patru ani. Şi, cu toate că ar fi trebuit să fie gata în decembrie 2016, constructorul a predat complexul în 2018. Totuşi, încă nu poate fi folosit. Prezent joi la Arad, ministrul Dezvoltării susţine că vinovat ar fi primarul oraşului.

Daniel Suciu, ministrul Dezvoltării: "Domnul primar nu cred că a fost luat pe nepregătite de finalizarea acestui obiectiv, mai ales ca de la 1 octombrie ştia ce are de făcut să se organizeze ca în cel mai scurt timp să fie şi angajaţi aici."

Ştiind de vizita ministrului, edilul a organizat miercuri o conferinţă de presă.

Gheorghe Falcă, primarul Aradului: "Nu aşa se face o inaugurare, pentru că nu avem semnat protocolul. Oamenii, când vor afla că s-a inaugurat acest bazin de polo, doresc să aibă acces. Asta înseamnă, ca o concluzie, politicienii fac evenimente pentru ei şi nu pentru cetăţeni."

Ministrul a ținut joi să îi răspundă primarului, care nu a fost prezent la predarea oficială a noului bazin de polo către municipalitate.

Daniel Suciu, ministrul Dezvoltării: "E un simpatic şi un drăguţ domnul primar. Festivism cred că a făcut domnia sa, când a venit frumos îmbrăcat, gătit ca de nuntă, să inaugureze un obiectiv care nu îi aparţine domniei sale, ci e o lucrare finanţată de către Ministerul Dezvoltării Regionale."

Gheorghe Falcă, primarul Aradului: "Eu n-am fost la o inaugurare la bazin. Eu am convocat mass media să arătăm ca de trei luni de zile acel bazin exista, este finalizat, şi nu putem intra în posesia bazinului de înot, exact pentru a fi la dispoziţia cetăţenilor."

Între timp, cei care ar trebui să se bucure de bazinul de polo au de suferit.

"Dacă bine îmi amintesc astăzi este a treia inaugurare, dar nici acum nu este dat în folosinţă apa este rece şi nu ştiu când o să putem beneficia de acest bazin”, a spus un localnic.

Complexul are două bazine, unul mare, de polo, şi unul mai mic, de agrement, o tribună cu patru sute de locuri, vestiare şi cabine de duș.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Primar din România, amendat pentru că nu a şters comentariile de pe Facebook
Oraşul unde DNA anchetează fostul primar, viceprimar şi secretarul primăriei
VIDEO PROTVPLUS.RO