Miros insuportabil, WC-uri infecte și mâncare expirată. Ororile din gările României

18-02-2020 13:23


Cele mai infecte toalete din România sunt cele din gări, spun de amar de vreme călătorii nevoiți să se confrunte cu situația, la nevoie.

Și abia acum, inspectorii ANPC au constatat și ei cât de insalubre sunt closetele și în general, stațiile în care pavajele sunt ciuruite de găuri, băncile rupte și murdare, iar ușile fără clanțe se închid cu sfoară. Săpunul, dezinfectantul de mâini ori atât de necesară, hârtia igienică, sunt un lux.

Controalele au avut loc în data de șase și șapte februarie, când în România a nins, iar traficul feroviar a fost îngreunat.

Comisarii ANPC au controlat atât trenurile, cât și gările din toată țara, inclusiv din Capitală. Au descoperit în trenuri tapițerie murdară și ruptă, în toaletele din trenuri au descoperit condiții igienice de nedescris, săpunul lichid lipsea în majoritatea acelor toalete, iar mirosul era insuportabil.

În Capitală au fost verificate trei gări principale, de unde pleacă zilnic mulți călători: Gara de Nord, Gara Basarab și Gara Obor.

În principal au verificat sălile de așteptare, acolo zăpada nu era curățată, iar în Gara de Nord, o toaletă a fost închisă, pentru că exista o gaură foarte mare înăuntru, reprezentând un risc pentru oameni.

Au fost verificați și operatorii economici din gări, magazinele care vând produse alimentare, iar în cazul multora, comisarii ANPC au găsit produse care aveau data de expirare depășită.

Au verificat în total 398 de operatori economici, inclusiv CFR Infrastructură și CFR Călători.

S-au retras definitiv de la comercializare peste 284 de kilograme de produse alimentare.

Acest control vine în urma altuia, care a avut loc acum cinci ani, iar multe dintre problemele descoperite atunci există, în continuare, și în prezent.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO