Reacția Carrefour, după controlul ANPC. 14 magazine au fost verificate

30-10-2019 13:33

Carne și mâncare expirată. Sunt doar două dintre abaterile grave descoperite recent de inspectorii ANPC la unul dintre cele mai mari lanțuri de hypermarketuri din țară.

Comisarii au verificat, în total, 14 magazine din toată țara și au aplicat 35 de amenzi. În plus, au propus închiderea a două dintre hypermarketuri.

În primul rând, comisarii au descoperit într-un hypermarket din București carne de mânzat expirată. Produsul tocmai urma să fie comercializat drept carne proaspătă.

În plus, în același magazin, comisarii au descoperit pește depozitat în condiții improprii.

Într-un alt magazin, inspectorii ANPC au descoperit că peștele era prezentat clienților ca fiind extrem de proaspăt, deși acesta făcea parte dintr-o categorie inferioară, fiind adus acum câteva zile.

În ceea ce privește produsele de la raionul de gastronomie, inspectorii susțin că au găsit marfă expirată și mâncare gătită expusă la temperaturi mai mici decât era normal.

Printre abateri s-au descoperit și nereguli în ceea ce privește igiena cuptoarelor în care se prepară mâncarea.

Comisarii ANPC au propus închiderea temporară pentru șase luni a două hypermarketuri. Au aplicat amenzi și au confiscat peste o mie de kilograme de alimentele neconforme.

Deocamdată lanțul de hypermarketuri nu a oferit o reacție în acest sens.

Reacția oficială a hypermarketului Carrefour

„În ziua de 24 octombrie, 14 magazine Carrefour din București și din țară au fost supuse unor controale realizate de inspectorii ANPC. În urma verificărilor din teren, au fost identificate anumite aspecte de neconformitate punctuale, diverse ca scală și impact. A urmat un proces de dialog cu autoritățile, pentru a definitiva un plan de măsuri pentru prevenție sau remediere, conform legii.

Unele dintre măsurile solicitate au fost în linie cu programele deja angajate pentru modernizarea magazinelor Carrefour, incluzând tranziția către etichete electronice (pentru a elimina posibilitatea diferențelor de preț), upgrade-ul progresiv al echipamentelor din raioanele de gastronomie sau pește, îmbunătățirea trasabilității produselor proaspete de la producător la raft. În anumite cazuri, am agreat accelerarea modernizării raioanelor, motiv pentru care unele ar putea fi indisponibile temporar în perioada următoare.

Tratam extrem de serios orice problemă referitoare la standardele sanitare și de calitate. În acest sens, am aprecia să nu fie aduse în spațiul public informații inexacte, trunchiate sau distorsionate - incluzând titluri despre închiderea magazinelor Carrefour pe termen mediu, înainte ca rapoartele ANPC să fie finalizate sau planul de măsuri să fie agreat. Aceasta deoarece ne găsim într-o situație ingrată, în care nu putem să clarificam diverse aspecte aflate pe agenda publică, deoarece procesele legale nu au fost finalizate.

În acelasi timp, din respect pentru încrederea pe care ne-o acordă deopotrivă producătorii români (care reprezintă peste 90% din oferta noastră de produse proaspete în sezon) și milioane de clienți, vom demara intern începând de astăzi un proces amplu de verificare a condițiilor de păstrare și comercializare a produselor proaspete, în linie cu standardele naționale și europene.

Dorim să îi asigurăm pe clienții noștri că eforturile noastre zilnice sunt pentru a garanta standarde de excelență în calitate și că vom lua toate măsurile necesare pentru că aceștia să își poată face în continuare cumpărăturile din magazinele noastre în deplină siguranță, ca și până acum. Vom reveni cu o comunicare detaliată privind măsurile de prevenție, îmbunătățire sau remediere, pe măsură ce ele vor fi implementate.”, conform comunicatului emis de magazin.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!


VIDEO PROTVPLUS.RO