Ministrul interimar al Educatiei a scris gresit numele liceului la care preda de 7 ani

Ultima actualizare: 16-09-2012 21:26
Liviu Pop

Liviu Pop a scris gresit, atat in CV-ul postat pe blogul personal cat si in declaratia de avere din 2011, numele academicianului inginer Anghel Saligny, care da numele liceului la care este profesor de matematica de sapte ani.

Liviu Marian Pop, profesor si lider al Federatiei Sindicatelor Libere din invatamant, ministru delegat pentru Dialog social si nominalizat interimar pentru portofoliul Educatiei dupa demisia ministrului Ioan Mang, acuzat de plagiat, a avut, in 2010, un venit de patru ori mai mare de la sindicat decat de la catedra de matematica a liceului la care preda.

Liviu Pop a scris gresit, atat in CV-ul postat pe blogul personal cat si in declaratia de avere din 2011, numele academicianului inginer Anghel Saligny, care a dat numele liceului la care este profesor de matematica de sapte ani, Colegiul Tehnic "Anghel Saligny", folosind doi "y".

Intre "competentele" si "abilitatile sociale" ale sale, Pop enumera spiritul organizatoric, "receptivitatea si flexibilitatea la nou", faptul ca este "usor adaptabil" si respectuos cu cei cu care lucreaza.

"Comunicare si relationare - ascult activ, identific particularitatile individuale si de grup ale interlocutorilor, mediez si negociez conflicte, ma adaptez la situatii noi si neprevazute. Lucru in grup - am facut parte din diverse grupuri de lucru in proiecte educative la nivel judetean si national. Am dovedit pe parcursul carierei didactice profesionale comportament etic si respect fata de sine si colegi", mai scrie Pop in CV-ul de pe blogul personal, http://liviumarianpop.blogspot.com.

Intre competente si aptitudini organizatorice, Pop mentioneaza negocierea conflictelor, "lectii deschise la nivelul comisiilor metodice", "referate la sesiuni interjudetene si nationale", "carti", dar si calitatea de membru in comisii de dialog social, comisii paritare, comisii de monitorizare si comisii de cercetare.

Competentele si aptitudinile sale tehnice sunt confirmate de faptul ca detine European Computer Driver's License (ECDL), un document care atesta ca posesorul stie sa utilizeze un computer. In plus, Liviu Pop a mentionat la acest capitol faptul ca stie sa utilizeze "corespunzator" atat "aparatura xerocopiere" cat si scaner.

Intre competentele si aptitudinile sale artistice, Pop a amintit literatura si muzica, dar si tenisul de camp si fotbalul.

Pop mai spune despre el ca are abilitati de comunicare, capacitate de concentrare, rezistenta la efort si stres, capacitate de analiza, atentie distributiva, ca este un bun negociator si ca are capacitate de mediere si rezolvare a conflictelor.

Liviu Marian Pop este profesor de matematica din septembrie 1996. Mai intai a activat, pentru un an, la scoala generala numarul 2 din Ruscova, Maramures, dupa care, din 1997 pana in 1998, a predat matematica la doua institutii de invatamant din Viseu de Sus: Liceul Teoretic Bogdan Voda si scoala generala 7.

Din 1998 pana in 1999 a predat matematica la Grupul scolar "C.D. Nenitescu" din Baia Mare.

In 1999, Liviu Pop s-a intors la catedra de la Liceul Teoretic "Bogdan Voda" din Viseu de Sus, unde a ramas pana in 2005, cand s-a mutat la Colegiul Tehnic "Anghel Salygny" (sic!) din Baia Mare, unde preda si in prezent.

Din ianuarie 2004, Pop este presedinte al Sindicatului Liber din invatamant Maramures. In decembrie 2007, el a devenit secretar general al Federatiei Sindicatelor Libere din invatamant, calitate in care, in 2008, a fost cooptat ca membru supleant in Comisia de Dialog Social de la nivelul Ministerului Educatiei, Cercetarii si Inovarii.

In declaratia de avere depusa in calitate de secretar general al FSLI, Pop a trecut faptul ca detine un teren de 668 de metri patrati in Maramures, cumparat impreuna cu sotia sa Adriana in anul 2005, precum si o casa "semifinisata", in suprafata de 278 de metri patrati, construita in regie proprie si finalizata in anul 2008.

Pop are datorii la banci de 25.000 de euro si a avut, in 2010, un salariu de profesor de 18.850 de lei. Veniturile sale de la sindicat au fost, in acelasi an, de peste 77.000 de lei, 56.983 de lei primiti in calitate de secretar general al FSLI si 20.772 de lei in calitate de presedinte al FSLI Maramures.

In cea mai recenta declaratie a sa de avere, Liviu Pop a tinut sa mentioneze, la final, ca masa in Bucuresti si transportul la si de la Baia Mare le suporta din salariu, iar atunci cand vine in Capitala locuieste intr-una dintre camerele de serviciu de la sediul FSLI.

Declaratiile de avere si de interese pe care Pop trebuie sa le depuna in 15 zile de la numirea in functia de ministru delegat pentru dialogul social nu au aparut inca pe site-ul Guvernului sau pe cel al Agentiei Nationale de Integritate.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO