Ministrul interimar al Educatiei a scris gresit numele liceului la care preda de 7 ani

Liviu Pop

Liviu Pop a scris gresit, atat in CV-ul postat pe blogul personal cat si in declaratia de avere din 2011, numele academicianului inginer Anghel Saligny, care da numele liceului la care este profesor de matematica de sapte ani.

Liviu Marian Pop, profesor si lider al Federatiei Sindicatelor Libere din invatamant, ministru delegat pentru Dialog social si nominalizat interimar pentru portofoliul Educatiei dupa demisia ministrului Ioan Mang, acuzat de plagiat, a avut, in 2010, un venit de patru ori mai mare de la sindicat decat de la catedra de matematica a liceului la care preda.

Liviu Pop a scris gresit, atat in CV-ul postat pe blogul personal cat si in declaratia de avere din 2011, numele academicianului inginer Anghel Saligny, care a dat numele liceului la care este profesor de matematica de sapte ani, Colegiul Tehnic "Anghel Saligny", folosind doi "y".

Intre "competentele" si "abilitatile sociale" ale sale, Pop enumera spiritul organizatoric, "receptivitatea si flexibilitatea la nou", faptul ca este "usor adaptabil" si respectuos cu cei cu care lucreaza.

"Comunicare si relationare - ascult activ, identific particularitatile individuale si de grup ale interlocutorilor, mediez si negociez conflicte, ma adaptez la situatii noi si neprevazute. Lucru in grup - am facut parte din diverse grupuri de lucru in proiecte educative la nivel judetean si national. Am dovedit pe parcursul carierei didactice profesionale comportament etic si respect fata de sine si colegi", mai scrie Pop in CV-ul de pe blogul personal, http://liviumarianpop.blogspot.com.

Citește și
Ioan Mang
"Cei care isi DORESTE linia de predare".Noul ministru al Educatiei si gafa cu care n-ar trece BAC-ul
Cum a ajuns Petre Roman inculpat în Dosarul Mineriadei din 1990: „în subsolul Universității s-au găsit 22 de arme cu glonț; la sediul PNȚCD, substanțe halucinogene și materiale legionare”

Intre competente si aptitudini organizatorice, Pop mentioneaza negocierea conflictelor, "lectii deschise la nivelul comisiilor metodice", "referate la sesiuni interjudetene si nationale", "carti", dar si calitatea de membru in comisii de dialog social, comisii paritare, comisii de monitorizare si comisii de cercetare.

Competentele si aptitudinile sale tehnice sunt confirmate de faptul ca detine European Computer Driver's License (ECDL), un document care atesta ca posesorul stie sa utilizeze un computer. In plus, Liviu Pop a mentionat la acest capitol faptul ca stie sa utilizeze "corespunzator" atat "aparatura xerocopiere" cat si scaner.

Intre competentele si aptitudinile sale artistice, Pop a amintit literatura si muzica, dar si tenisul de camp si fotbalul.

Pop mai spune despre el ca are abilitati de comunicare, capacitate de concentrare, rezistenta la efort si stres, capacitate de analiza, atentie distributiva, ca este un bun negociator si ca are capacitate de mediere si rezolvare a conflictelor.

Liviu Marian Pop este profesor de matematica din septembrie 1996. Mai intai a activat, pentru un an, la scoala generala numarul 2 din Ruscova, Maramures, dupa care, din 1997 pana in 1998, a predat matematica la doua institutii de invatamant din Viseu de Sus: Liceul Teoretic Bogdan Voda si scoala generala 7.

Din 1998 pana in 1999 a predat matematica la Grupul scolar "C.D. Nenitescu" din Baia Mare.

In 1999, Liviu Pop s-a intors la catedra de la Liceul Teoretic "Bogdan Voda" din Viseu de Sus, unde a ramas pana in 2005, cand s-a mutat la Colegiul Tehnic "Anghel Salygny" (sic!) din Baia Mare, unde preda si in prezent.

Din ianuarie 2004, Pop este presedinte al Sindicatului Liber din invatamant Maramures. In decembrie 2007, el a devenit secretar general al Federatiei Sindicatelor Libere din invatamant, calitate in care, in 2008, a fost cooptat ca membru supleant in Comisia de Dialog Social de la nivelul Ministerului Educatiei, Cercetarii si Inovarii.

In declaratia de avere depusa in calitate de secretar general al FSLI, Pop a trecut faptul ca detine un teren de 668 de metri patrati in Maramures, cumparat impreuna cu sotia sa Adriana in anul 2005, precum si o casa "semifinisata", in suprafata de 278 de metri patrati, construita in regie proprie si finalizata in anul 2008.

Pop are datorii la banci de 25.000 de euro si a avut, in 2010, un salariu de profesor de 18.850 de lei. Veniturile sale de la sindicat au fost, in acelasi an, de peste 77.000 de lei, 56.983 de lei primiti in calitate de secretar general al FSLI si 20.772 de lei in calitate de presedinte al FSLI Maramures.

In cea mai recenta declaratie a sa de avere, Liviu Pop a tinut sa mentioneze, la final, ca masa in Bucuresti si transportul la si de la Baia Mare le suporta din salariu, iar atunci cand vine in Capitala locuieste intr-una dintre camerele de serviciu de la sediul FSLI.

Declaratiile de avere si de interese pe care Pop trebuie sa le depuna in 15 zile de la numirea in functia de ministru delegat pentru dialogul social nu au aparut inca pe site-ul Guvernului sau pe cel al Agentiei Nationale de Integritate.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
Citește și...
Victor Ponta: Ioan Mang nu mai este ministrul Educatiei. Liviu Pop va asigura interimatul
Victor Ponta: Ioan Mang nu mai este ministrul Educatiei. Liviu Pop va asigura interimatul

Premierul Victor Ponta a anuntat ca Ioan Mang a solicitat sa fie eliberat din postul de ministru al Educatiei, cerere pe care a acceptat-o pentru a-i permite acestuia ca, fara presiunea portofoliului, sa "restabileasca adevarul" dupa acuzatiile de plagiat

"Cei care isi DORESTE linia de predare".Noul ministru al Educatiei si gafa cu care n-ar trece BAC-ul

VIDEO. Ministrul Educatiei, Ioan Mang, aflat in plin scandal din cauza acuzatiilor de plagiat, s-a facut din nou remarcat in timpul unei conferinte de presa, din cauza unui dezacord gramatical.

CV-ul noului ministru al Educatiei, Corina Dumitrescu, contine greseli gramaticale
CV-ul noului ministru al Educatiei, Corina Dumitrescu, contine greseli gramaticale

Un CV bine documentat, dar si bun de corectat a fost depus la Senat, cu 3 ani in urma, de rectorul Corina Dumitrescu, propusa acum pentru functia de ministru al Educatiei.

Recomandări
„Acțiune ofensivă” pornită de Israel în sudul Libanului: „Trupele sunt desfăşurate în număr mare de-a lungul frontierei”
„Acțiune ofensivă” pornită de Israel în sudul Libanului: „Trupele sunt desfăşurate în număr mare de-a lungul frontierei”

Sudul Libanului este vizat de „o acțiune ofensivă” pornită de Israel, miercuri, în paralele cu pregătirile pentru o operațiune terestră în Rafah.

Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune
Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune

În ultimele săptămâni, Statele Unite au trimis în secret rachete cu rază lungă de acțiune Ucrainei pentru a fi folosite în lupta împotriva invadatorilor ruși, iar Ucraina le-a folosit deja de două ori.

Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați
Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați

Este anchetă la Spitalul Județean de Urgență din Giurgiu, după ce un medic ginecolog a fost prins în flagrant în timp ce lua mită pentru o operație de cezariană, acoperită de asigurarea medicală.