Ministrul de Interne Mihai Fifor anunță că l-a dat afară pe șeful Jandarmeriei. VIDEO


Ultimul update: Luni 05 August 2019 23:19
Data publicarii: Luni 05 August 2019 16:10
Categorie: Stiri actuale
Colonel Ionut Sindile, director general adjunct Directiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucuresti,

Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Mihai Fifor, a făcut precizări despre cazurile din Caracal și Galați.

Declarația vicepremierului a fost transmisă LIVE atât pe www.stirileprotv.ro, precum și pe pagina de Facebook a Știrilor ProTV.

Mihai Fifor a anunțat și că l-a demis pe șeful Jandarmeriei.

Principalele declarații făcute de Mihai Fifor:

Am luat câteva decizii organizatorice care au drept scop creșterea nivelului de siguranță al cetățeanului, dar și creșterea nivelului de încredere în MAI și instituțiile din subordine.

În acest sens, am încetat astăzi împuternicirea în funcție a șefului Jandarmeriei Române, domnul colonel Ionuț Sindile, și l-am împuternicit în această funcție pe generalul de brigadă Constantin Florea.

Principala mea așteptare de la generalul Florea este să facă de îndată o analiză a Inspectoratului de Jandarmerie, urmând ca acesta să-mi prezintă în maximum o săptămână primele măsuri pentru eficientizarea acestei instituții.

Tot astăzi, am decis să deleg atribuțiile de purtător de cuvânt al Ministerului domnului Georgian Drăgan, care în următoarele zile va avea comunicări zilnice cu dvs.

În altă ordine de idei, vreau să vă informez că astăzi la prima oră am avut o video-conferință cu șefii de inspectorate, iar celor de la Poliție le-am solicitat ca până săptâmâna viitoare să-mi prezinte o evaluare a activității pentru fiecare inspectorat de poliție județean în parte.

Am dispus continuarea activităților de verificare și identificare a celor care fac transport ilegal de persoane. Deja apar primele rezultate și acestea sunt notabile.

De asemenea, am solicitat Poliției și Jandarmeriei creșterea în teren a numărului de patrule mixte, astfel încât să creștem gradul de siguranță a cetățeanului.

În ceea ce privește cazul de la Galați: am dispus astăzi măsuri de urgență, iar la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Galați a fost declanșată cercetarea prealabilă pentru cei doi agenți de poliție, dar și pentru șeful secției unde aceștia lucrează. Vreau să vă asigură că, după cercetare, vor fi luate cele mai dure măsuri.

Despre cazul de la Caracal: există un interes firesc față de evoluția anchetei. Este bine că se lucrează, se lucrează în ritm alert și se administrează probe, însă informațiile din anchetă vor fi oferite de DIICOT.

Pot însă să vă ofer câteva repere care privesc efortul angajaților MAI, derulate sub coordonarea procurorului DIICOT. Vă asigur că avem în teren unii dintre cei mai buni specialiști criminaliști ai poliției române, precum și un dispozitiv de polițiști din mai multe structuri.

Cazul de la Caracal

 

Recent, ministrul interimar al Internelor a declarat că poliţiştii au cerut ajutorul jandarmilor din Craiova, în cadrul anchetei de la Caracal, "în virtutea unei relaţii de prietenie" şi susţine că aceasta nu este o manieră profesionistă.

Conform raportului MAI privind modul de intervenţie în cazul crimelor de la Caracal, citat de Agerpres, ofiţerul care coordona percheziţia la locuinţa lui Gheorghe Dincă a cerut comandantului Brigăzii Mobile de Jandarmi Craiova 20 de jandarmi în sprijin, însă comandantul a refuzat, pe motiv că jandarmii erau ocupaţi cu alte misiuni.

Ulterior, comandantul Jandarmeriei Olt a pus la dispoziţie 10 jandarmi pentru a sprijini efectuarea percheziţiilor domiciliare.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO