Ministrul Culturii, Corina Suteu: "Am depasit o jumatate de milion de euro in campania Cumintenia Pamantului"

Dată publicare: 16-08-2016 15:37
Dată actualizare: 19-08-2016 07:11


Cumintenia Pamantului

Peste o jumatate de milion de euro au fost stransi in campania de subscriptie publica pentru achizitionarea operei "Cumintenia Pamantului" de Constantin Brancusi.

Anuntul a fost facut de ministrul Culturii, Corina Suteu, intr-o postare pe pagina sa de Facebook, potrivit Agerpres.

"Am depasit o jumatate de milion de euro in campania 'Cumintenia Pamantului'. Suma totala este de 562.117 euro. in doar doua saptamani am reusit sa strangem peste 200.000 de euro", a scris marti ministrul Culturii.

Corina Suteu precizeaza ca "in perioada urmatoare Adrian Ghenie va dona contravaloarea uneia dintre lucrarile sale, Teatrul National din Bucuresti va deschide stagiunea de toamna cu un spectacol dedicat campaniei pentru "Cumintenia Pamantului", toti banii stransi pe bilete fiind donati in conturile campaniei, iar o serie de companii private si-au anuntat intentia de a sustine achizitionarea lucrarii lui Brancusi prin intermediul donatiilor".

Potrivit unui comunicat citat de Agerpres, pana la 1 august, participantii la campania nationala pentru achizitionarea operei lui Constantin Brancusi "Cumintenia Pamantului" donasera 361.098 de euro, prin intermediul tuturor canalelor puse la dispozitie: 115.946 de euro pe site-ul campaniei www.brancusiealmeu.ro, 45.655 de euro prin intermediul eMag.ro, 176.739 euro prin transfer bancar in conturile Ministerului Culturii si 22.758 de euro prin SMS.

Campania de colecta nationala "Brancusi e al meu" are ca tinta strangerea sumei de 6 milioane de euro din donatii publice pana la sfarsitul lui septembrie. Acestei sume i se adauga 5 milioane de euro alocati de Guvern, pentru ca opera lui Brancusi sa intre in proprietatea statului, dupa achizitionarea de la proprietarii sai actuali.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO