Ministerul Muncii promite infiintarea institutiei Avocatul Copilului. "Investitia in copii reprezinta o investitie in viitor"

Dată publicare: 01-06-2017 22:56
Dată actualizare: 04-06-2017 01:20


Olguta Vasilescu

Ministerul Muncii va infiinta Avocatul Copilului pana la sfarsitul anului.

Ministerul Muncii va infiinta Avocatul Copilului pana la sfarsitul anului, pentru ca ”drepturile si interesele copiilor sa fie aparate si promovate in fata tuturor, fie ca este vorba de institutiile de la nivel central sau local sau orice alti factori de decizie, ale caror hotarari au impact asupra vietii acestora”.

”Considerand ca investitia in copii reprezinta o investitie in viitor, programul de guvernare pentru perioada 2014 – 2020 cuprinde, printre masurile destinate acestora, si infiintarea institutiei Avocatul Copilului, pana la sfarsitul anului, cu mandatul de a promova drepturile copilului si a apara respectarea acestora”, se arata intr-un comunicat al Ministerului Muncii.

Reprezentantii Ministerului Muncii spun ca, prin infiintarea Avocatului Copilului, doresc ”ca drepturile si interesele copiilor sa fie aparate si promovate in fata tuturor, fie ca vorbim de institutiile de la nivel central sau local sau orice alti factori de decizie, ale caror hotarari au impact asupra vietii acestora”.

Potrivit sursei citate, Avocatul Copilului va actiona in scopul promovarii si protejarii drepturilor copiilor in varsta de pana la 18 ani, va sustine si incuraja respectarea si promovarea drepturilor copiilor in vederea imbunatatirii atitudinii publice fata de acestia.

Viitoarea institutie va colabora cu organizatiile copiilor si va transmite informatiile primite de la acestea catre factorii de decizie si autoritatile competente, avand posibilitatea de a formula si propuneri de masuri, menite sa incurajeze participarea copiilor in luarea deciziilor care ii privesc.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO