Sute de transferuri facute dupa admiterea in liceu, verificate de Minister. "Unul cu media 8,60 ajunge in clasa de 9,60"

Ultima actualizare: 16-08-2015 06:58

Ministerul Educatiei va verifica mai multe transferuri ale elevilor de clasa a IX-a dintr-un liceu un altul, in 4 judete din tara.

Secretarul de stat in preuniversitar, Vasile Salaru, a declarat pentru Hotnews.ro ca sunt cazuri in care elevii au ajuns la licee unde ultima medie de admitere este cu mult mai mare decat cea obtinuta de acest tineri. Salaru spune ca toate aceste transferuri facute ilegal vor fi anulate.

PRAHOVA: 264 de cereri de transfer inregistrate, 252 solutionate pozitiv, 202 sunt suspectate
BIHOR: 236 de cereri de transfer inregistrate, 191 solutionate pozitiv, 128 sunt suspectate
BRAILA: 70 de cereri de transfer inregistrate, 69 au fost solutionate, 43 sunt suspecte.

Controalele se vor face de luni in aceste trei judete, dupa ce deja a fost incheiat controlul in Suceava.

Ce banuiesc reprezentantii Ministerul de fapt? Ca parintii au intervenit pentru a-si muta copiii in licee unde nu au reusit sa intre dupa repartizarea computerizata pentru ca nu ii permitea media.

"In rest, media primeaza, pentru ca un elev cu media 9:60 nu poate intra in liceul unde ultima medie de admitere a fost 9.61, dar unul cu 8:60 intra prin transfer. Cer respectarea legii si a ierarhiei de admitere la liceu", a declarat pentru HotNews.ro secretarul de stat pe preuniversitar, Vasile Salaru.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO