Defilare impresionantă joi seară în Capitală la finalul ceremoniilor dedicate "Zilei Eroilor".  

Militarii Brigăzii 30 Gardă „Mihai Viteazul” s-au retras într-un spectaculos marș cu torțe, spre sediu, după o zi plină de evenimente.

Sute de spectatori au participat la momentele emoționante dedicate eroilor căzuți pe câmpul de luptă.

Torțele au fost aprinse de veterani răniți în teatrele de operații, în mod simbolic, apoi militarii s-au retras în pas de defilare. Au început de la Palatul Cercului Militar, de pe Calea Victoriei și au continuat prin fața Parlamentului și a Palatului Cotroceni.

Sute de oameni i-au admirat emoționați, iar unii dintre ei chiar au mărșăluit alături de soldați, până la destinația finală.

Femeie: ”Băiatul meu cântă, totul e perfect. E și prietena lui cu noi.”

Prietenă: ”Sunt foarte emoționată, mai ales că el își dorește și îi place foarte mult ceea ce face. Mă bucur că lumea empatizează cu acest moment și că merge împreună cu ei.”

Ceremonia s-a încheiat la sediul Brigăzii 30 Gardă „Mihai Viteazul”, unde studenții Academiei Tehnice Militare au aprins lumânări la mormintele eroilor care s-au jertfit pentru țară.

General Tonea Bălan, comandantul Brigăzii 30 Gardă „Mihai Viteazu”: ”Retragerea cu torţe este întotdeauna activitatea cea mai plăcută ochiului, să zicem. Ne bucurăm de fiecare dată de o participare destul de largă şi de o primire extrem de călduroasă a publicului din Bucureşti”.

Ceremonia a început pe zi cu depunerea coroanelor cu flori pentru eroii căzuți pe front, în Parcul Carol I. Numele celor care și-au pierdut viața pentru a apăra țara au fost rostite de către autorități, printre care și șeful statului, Klaus Iohannis.

Eroii sunt cinstiți de Înălțarea Domnului. Sărbătoarea a fost marcată și de un moment religios.