Metroul se va extinde cu încă o stație. Cât costă lucrările și când vor fi gata

Ultima actualizare: 11-09-2019 21:55

Deși metroul din Drumul Taberei nu este gata, Metrorex anunță că va extinde magistrala 2, Pipera - Berceni.

Va fi construită o nouă staţie de metrou, în apropierea centurii Capitalei, pe o linie care există deja, dar nu este folosită pentru pasageri.

Pentru a atrage mai multe companii în această zonă industrială, Primăria Sectorului 4 a anunţat că vrea să construiască o nouă staţie de metrou. Aici există deja o linie tehnica de metrou.

Noua staţie va fi construită la suprafaţă şi va costa 40 milioane de euro. De altfel, linia de metrou existentă va fi dublată şi acoperită cu un tunel. Autorităţile locale au demarat licitaţia şi au semnat un protocol cu Metrorex. Banii sunt 85% de la Uniunea Europeană, iar 15% din bugetul local al Sectorului 4.

Noua staţie de metrou de la suprafaţă se afla pe linia M2, Berceni - Pipera. Este situată la 1.6 km distanţă de staţia terminus Berceni, altă staţie la suprafaţă.

Dacă lucrările vor începe anul viitor, staţia ar trebui să fie gata până la sfârşitul anului 2022, spun oficialii Primăriei Sectorului 4.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO