Metoda inedită prin care doi hoți din Cluj au încercat să-și ceară iertare după ce au fost prinși

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Ce aţi face dacă vi s-ar fura frigiderul din casă şi după doi ani hoţii să vă bată la uşă şi să vă aducă în schimb alt frigider, nou nouţ? Pare incredibil, însă întâmplarea este cât se poate de reală.

Doi bărbaţi au furat frigiderul din sediul unei asociaţii din Cluj, în 2016. Şi ieri au revenit la uşa instituţiei, umili.

Sediul fundaţiei Armonia a fost spart în urmă cu doi ani chiar dacă se afla în centrul Clujului, iar hoţii au operat ziua în amiaza mare. Au furat frigiderul înţesat cu alimente pe care l-au purtat tot prin centrul Clujului până acasă la unul dintre bărbaţi. L-au vândut mai apoi cu 40 de lei însă poliţiştii i-au prins.

Au fost cercetaţi în libertate, însă şefului fundației i s-a făcut milă de ei pentru că unul dintre hoţi are un copil bolnav şi nu dorea să îl vadă după gratii. Aşa că le-a propus hoţilor să îşi ceară iertare, însă bărbaţii au făcut-o într-un mod care i-a uluit pe toţi.

Au cumpărat un frigider cu 600 de lei şi l-au înapoiat. Pentru că au returnatul bunul, au şanse acum să scape de închisoare.

În urmă cu doi ani, bărbaţii au poftit la frigiderul fundaţiei Armonia. Culmea este că deşi în sediu se aflau angajaţi, hoţii au fost atât de discreţi când au intrat în biroul unde era aparatul, l-au scos fără probleme pe uşă şi au plecat cu el.

Şocant este faptul că eu eram în sediu când au forţat uşa, nu i-am auzit, au ieşit cu frigiderul, au ieşit lângă vecini şi după l-au plimbat prin tot centrul oraşului", spune Ion Novacescu, preşedintele Fundaţiei Armonia.

Poliţiştii au dat de urma lor, ajutaţi de camerele de supraveghere din oraş. Însă bărbaţii au avut o şansă uriaşă să scape de detenţie. Şeful fundaţiei, om milos, i-a sfătuit să îşi ceară scuze şi i-a iertat.

Bărbaţii au purtat la doi ani distanţă, pe acelaşi traseu, un frigider de data acesta mult mai nou, şi culmea, acelaşi model. Avocatul celor doi hoţi va cere cel mai probabil instanţei să îi scape de pedeapsă.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO