Mesajul Papei Francisc către credincioșii din întreaga lume: „Să ne eliberăm de dictatura propriului eu”

Ultima actualizare: 06-01-2021 21:21

Papa Francis îndeamnă credincioșii să se îndrepte către Dumnezeu și iasă din sfera preocupărilor personale. „Să ne eliberăm de dictatura propriului eu”, în aceste vremuri de restriște, a spus Suveranul Pontif.

 

Trebuie să "lăsăm deoparte oboseala şi lamentaţiile, să renunţăm la limitările unei perspective înguste, să ne eliberăm de dictatura propriului eu, mereu înclinată asupra noastră şi preocupărilor noastre", a spus papa în cadrul omiliei pe care a oficiat-o în Bazilica Sfântul Petru cu prilejul Epifaniei Domnului, relatează EFE și Agerpres.

Suveranul pontif i-a îndemnat pe credincioşi să-şi deschidă inimile către dragostea lui Dumnezeu, pentru că atunci când se concentrează spre propriile persoane şi nu înalţă privirile spre El, „inimile sunt copleşite de frică şi lasă loc mâniei, dezorientării şi şi deznădejdei".

„Da, fiinţa umană are nevoie de adoraţie, dar riscă să-şi greşească ţelul. Dacă nu îl va adora pe Dumnezeu atunci va adora alţi idoli, nu va mai fi un bun credincios, ci va cădea în idolatrie", a explicat papa.

Papa Francisc a oficiat slujba de Epifanie la Vatican după ce o criză dureroasă de sciatică l-a împiedicat să ţină liturghiile de sfârşit de an şi de Anul Nou.

Sărbătoarea catolică a Epifaniei Domnului, celebrată pe 6 ianuarie, marchează ziua în care, potrivit tradiţiei, cei trei regi magi i-au adus daruri pruncului Iisus.

Papa i-a îndemnat totodată pe cei credincioşi să onoreze această sărbătoare, dând dovadă de altruism.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO