Mesajul lui Godina, dupa demisia lui Toba: Colegii au fost indignati ca un neica nimeni ca mine critica ditamai ministrul

Marian Godina

Politistul Marian Godina sustine ca a fost criticat de colegi si de "oameni sus-pusi" dupa ce a scris pe Facebook ca singurul lucru bun din mandatul lui Petre Toba a fost demisia.

Godina a transmis conducerii IGPR ca "generatiile polistilor obedienti au cam apus", intr-un nou mesaj postat pe reteaua de socializare.

El sustine ca i s-a propus sa lucreze la Directia de Relatii Publice din IGPR, dar a refuzat, preferand sa lucreze pe strada si ca nu a fost nici macar felicitat de seful Politiei pentru ca a aparut pe prima pagina din "The Wall Street Journal".

"Pentru ca mi-am permis sa las un comentariu pe pagina ministerului la postarea domnului Toba, mi-am pus in cap cativa colegi de pe la IGPR si multi oameni sus-pusi care s-au aratat indignati ca mi-am spus parerea si uimiti ca a ajuns un neica nimeni sa critice ditamai ministrul. Eu consider ca «neica nimeni» e omul cel mai potrivit sa critice pentru ca el e cel asupra caruia se resimte activitatea unui superior", a scris vineri Marian Godina pe Facebook.

"Am spus ca eu, ca simplu agent de pe strada, din lista cu realizarile prezentate acolo, nu am simtit nimic. De ce am scris asta aseara (joi, n.r.) si nu am zis nimic pana acum? E simplu: e prima oara cand domnul ministru si-a etalat palmaresul. In alta ordine de idei, cred ca mi-am spus parerea destul de clar atunci cand s-a luat decizia ca deficitul de personal sa fie acoperit prin incadrari directe si puteti gasi textul cu titlul «Apelul bocancilor» pe pagina. Asa ca nu prea mi se aplica zicala «dupa razboi, multi viteji se arata», mai ales ca e foarte probabil ca dl Toba sa revina la conducerea IGPR", continua Godina.

Citește și
Florentin Pandele, primarul orasului Voluntari
Petre Toba si Florentin Pandele NU au plagiat, au decis expertii CNATDCU. Ce scrie in doctoratele celor doi
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

El respinge afirmatiile colegilor sai care au apreciat ca ii datoreaza lui Petre Toba ramanerea in cadrul Politiei.

"Unul dintre colegi a comentat ca singurul lucru gresit pe care l-a facut dl. Toba a fost ca nu i-a lasat pe sefii mei sa ma dea afara. Cu alte cuvinte, ii datorez ministrului faptul ca inca mai am un serviciu. Intr-adevar am fost invitat de dl Toba la MAI unde am purtat o discutie de aproximativ 15 minute in care mi-a dat unele sfaturi si s-a aratat un om foarte deschis. Ba chiar avea cartea mea pe birou. Nu stiu daca a facut gestul de a ma invita la domnia sa doar asa de fatada sau daca i-a pasat in vreun fel de mine. Cert e ca, desi sunt inca destul de tanar, am vazut prea multe la viata mea ca sa mai cred in Mos Craciun si intotdeauna am luat in calcul ca fiind plauzibila prima varianta. Daca am fost sustinut si datorez cuiva ceva, le datorez miilor de oameni care au semnat petitii si care m-au sustinut fara a avea vreun interes, nu unui ministru care ma invita la domnia sa, abia in momentul in care exista o presiune publica", mai spune Godina.

Politistul sustine ca Politia Romana este o institutie care se lasa terfelita fara ca sefii ei sa reactioneze.

"Cat despre voi, cei de prin IGPR, mi-ar placea sa va vad atat de incisivi si in alte situatii. In opinia mea, Politia Romana este o institutie care se lasa terfelita fara ca vreun sef sa o apere dintr-o pozitie oficiala. Mi-ar fi placut sa vad un sef mare din Politie, iesind public pentru a condamna vehement gestul acelui deputat care, batjocorind limba romana, a jignit mii de politisti si o intreaga institutie. Dar cine ar fi avut un asemenea curaj, cand cel mai simplu e sa iti vezi de treaba ta si functia cu salariul aferent sa mearga? Cand acea doamna a fost incatusata pentru ca asa prevedea legea, de ce nu a iesit public un sef care sa spuna ferm ca ai lui subalterni au actionat corect? Simplu! De ce sa se complice si sa isi asume un lucru pentru care si-ar fi luat si multe injuraturi", scrie Marian Godina pe Facebook.

Agentul critica si lipsa de reactie a Politiei in cazul autorului unui accident de circulatie care a fugit de la fata locului, dar a fost identificat cu ajutorul cetatenilor, dupa ce Godina a semnalat situatia pe Facebook:

"In cazul accidentului cu autor necunoscut, dupa ce autorul a fost identificat cu sprijinul cetatenilor de pe Facebook, nu am auzit un multumesc din partea institutiei. Nu trebuia sa-mi multumeasca mie, ci cetatenilor care ne-au acordat tot sprijinul. Nimic. Pagina oficiala de fb a Politiei Romane parea din alt film in acele momente. In timp ce sute de politisti si mii de civili din toata tara distribuiau postarea cu fotografiile acelei masini, pe pagina Politiei erau postate poze cu caini, dragute de altfel, dar in totala neconcordanta cu momentul".

Politistul mai scrie ca i s-a propus sa lucreze la Directia de Relatii Publice din IGPR, dar a refuzat, preferand sa lucreze "pe strada, in trei schimburi, iarna sau vara". El mai spune ca nu a fost nici macar felicitat de seful Politiei pentru ca a aparut pe prima pagina din "The Wall Street Journal".

"Daca mai banuia careva ca sunt de fapt o creatie a Politiei Romane menita sa-i spele imaginea, sper ca acum s-a lamurit. Celor din conducerea IGPR le transmit ca generatiile politistilor vesnic obedienti, care in afara de a saluta militareste si a spune «Am inteles, sefu', sa traiti!», nu aveau curaj sa spuna altceva, au cam apus", incheie Marian Godina.

Politistul a comentat, vineri, decizia lui Petre Toba de a demisiona din functie, spunand ca, direct din strada, ca agent, nu a simtit ca acesta ar fi facut ceva in timpul mandatului de ministru: "Cred ca singurul lucru bun al mandatului l-ati facut astazi".

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
Stilouri de 13.000 de lei, carti de joc sau arcuri de tir. Schema prin care sefii DIPI ar fi risipit banii pentru misiuni
Stilouri de 13.000 de lei, carti de joc sau arcuri de tir. Schema prin care sefii DIPI ar fi risipit banii pentru misiuni

Punerea sub acuzatie a fostului ministru Petre Toba amplifica situatia rusinoasa in care a ajuns ''Departamentul de Informatie si Protectie'' din Ministerul de Interne

Petre Toba si Florentin Pandele NU au plagiat, au decis expertii CNATDCU. Ce scrie in doctoratele celor doi
Petre Toba si Florentin Pandele NU au plagiat, au decis expertii CNATDCU. Ce scrie in doctoratele celor doi

Doctoratele fostului ministru de Interne si primarului din Voluntari nu sunt plagiate, afirma expertii care le-au examinat. Decizia nu e definitiva.

Recomandări
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad

Un diplomat european a dezvăluit, miercuri, pentru Syria TV, că Serviciului Secret din România a vizitat Siria și s-a întâlnit cu președintele Bashar al-Assad și cu directorul serviciilor de informații siriene, Hossam Luke.

Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA

Israelul și Statele Unite au folosit pentru prima oară într-o situație reală interceptoarele de rachete balistice împotriva proiectilelor lansate de Iran.

România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc
România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc

"Masa caldă" în școli este în peste 60% din cazuri un sendviș sau un pachet cu hrană rece. Programul național funcționează doar într-o treime dintre școlile alese de Ministerul Educației, care dă vina pe incompetența autorităților locale.