Mesajul de amenințare cu bombă de la ParkLake a stat în mail-ul poliției 10 ore fără să fie deschis. Explicația IGPR

Ultima actualizare: 30-12-2021 12:43
alerta bomba park lake

Mesajul de amenințare cu bombă de la ParkLake, de miercuri, a stat în mail-ul poliției fără să fie deschis timp de 10 ore. Purtătorul de cuvânt al IGPR a oferit o explicație pentru această situație.

Mesajul de amenințare cu bombă a fost trimis pe adresa de mail care apare pe site-ul Poliției Române la secția „Contact” - „Trimite o petiție”.

Amenințarea a fost trimisă la ora 00.00, autorul transmițând că în 14 ore va detona o bombă în centrul comercial ParkLake din Sectorul 3.

Mesajul a fost citit de un angajat al Poliției Române la 10 ore de la primirea lui. Purtătorul de cuvânt al IGPR a confirmat informația apărută în spațiul public și a oferit o explicație pentru HotNews.ro.

„S-a trimis mail la 12 noaptea, la secțiunea petiții. Programul este de luni până duminică, de la 8 la 19.00. E normal că nu avem 50.000 de polițiști să verifice adresa de petiții”, a declarat acesta.

Potrivit sursei menționate mai sus, angajatul Poliției Române a început programul de lucru la ora 8.00, atunci când „a luat la citit cele peste 100 de mesaje”. Acesta a ajuns la mesajul de amenințare la ora 10.00, atunci când l-a trimis Poliției Capitalei.

„În continuare se fac verificări pentru identificarea autorului amenințării”, a mai transmis purtătorul de cuvânt.

Centrul comercial ParkLake a fost evacuat, miercuri, timp de trei ore, în urma unei amenințări cu bombă care s-a dovedit a fi falsă.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO