Mesajul cumnatului premierului pentru Sebastian Ghita: "Imi doresc sa apuc ziua in care sa-ti multumesc cum se cuvine"

Sebastian Ghita FOTO AGERPRES

Documentele din dosarul lui Iulian Hertanu, sotul surorii lui Victor Ponta, arata ca relatia intre acesta si deputatul Sebastian Ghita (ex-PSD) era extrem de stransa.

Cumnatul premierului Victor Ponta, Iulian Hertanu, i-a trimis deputatului Sebastian Ghita un SMS in care ii multumeste pentru sprjinul pe care i l-a acordat, se arata in interceptarile din documentele de la dosar. 'Nu o sa te plictisesc cu nici o urare acum la intrarea in noul an. Vreau doar sa stii ca imi doresc sa apuc ziua in care sper sa pot sa-ti multumesc asa cum se cuvine pentru tot ce-ai facut pentru mine si familia mea. Iti multumesc ca existi prieten drag. La multi ani!', i-a transmis Hertanu lui Ghita la data de 31 decembrie 2014, potrivit Agerpres.

Conform documentelor de la dosar, Ghita a organizat una dintre intalnirile in cadrul carora au fost exercitate presiuni asupra conducerii SC Hidro Prahova pentru sprijinirea societatii administrate de Iulian Hertanu, care castigase un contract pe fonduri europene care viza reabilitarea si extinderea sistemului de canalizare de la Comarnic.

Astfel, in vara anului 2014, in contextul in care urma campania electorala pentru alegerile prezidentiale iar lucrarile efectuate de SC Grossmann Engineering Group SRL nu erau in grafic, au existat discutii privind acordarea unui sprijin societatii administrate de Iulian Hertanu, astfel incat agentul economic sa nu intampine probleme care sa genereze un scandal mediatic, mentioneaza sursa citata.

In acest scop, s-a apelat la serviciile lui Ciprian Ghioc, persoana care avea o functie de conducere in cadrul Ministerului Mediului, pentru a aproba prelungirea termenului de executie la contractul incheiat cu Hidro Prahova, lucru care s-a si intamplat.

Citește și
Sebastian Ghita - AGERPRES
Deputatul Sebastian Ghita, urmarit penal sub control judiciar, a plecat in Grecia. A promis ca se intoarce dupa 5 zile
Alina Bica a scăpat de executarea pedepsei de 4 ani de pușcărie pentru favorizarea lui Ovidiu Tender. Daunele pe care le cere fosta șefă a DIICOT

Conform documentelor, una dintre intalnirile in cadrul carora au fost exercitate presiuni asupra conducerii Hidro Prahova a fost organizata la un hotel din Bucuresti de catre deputatul Sebastian Ghita, la data de 17 septembrie 2014, iar la aceasta s-au prezentat Iulian Hertanu, deputatul Vlad Cosma, omul de afaceri Vladimir Ciorba si o alta persoana care il insotea pe Vlad Cosma.

In aceste documente apare si o discutie pe care deputatul Sebastian Ghita a purtat-o cu fostul director al Hidro Prahova, Dumitru Pantea, pe care il roaga sa 'ii invete' diverse lucruri pe cei doi domni pe care Ghita ii trimite la el:

'Pantea: Alo, da!
Ghita: Domnu' PANTEA, buna ziua!
Pantea: Buna ziua! Va salut domnu' GHITA!
Ghita: Tovarasul SEBASTIAN GHITA va deranjeaza.
Pantea: Da.
Ghita: Vreau sa va rog si eu ceva din suflet!
Pantea: Ia spuneti!
Ghita: O situatie importanta pentru judetul nostru, pe care vreau sa o aduc in atentia dumneavoastra si sa va rog tare mult sa ma ajutati. E foarte important pentru mine!
Pantea: Spuneti-mi! Daca se poate face ceva, cu multa placere.
Ghita: Imi dati voie sa trimit doi domni la dumneavoastra, sa discutati dumneavoastra parinteste cu ei, sa-i invatati cum sa faca cel mai bine? Va rog eu mult, mult de tot!
Pantea: Dar sa vina repede, pentru ca va trebui sa plec.
Ghita: Intr-o ora daca ajung, 45 de minute - o ora?
Pantea: Nu, e tarziu, tre' sa fiu la Bucuresti.
Ghita: Pai, si atunci, daca veniti in Bucuresti, nu va opriti si pe la mine ca sunt in Baneasa acolo? Va zic eu unde cand va apropiati. 5 minute va rapesc.
Pantea: Bine. Bine.
Ghita: Si vin eu cu ei la dumneavoastra.
Pantea: Bine, bine!
Ghita: Va rog eu mult de tot!
Pantea: Deci la Baneasa acolo, da?
Ghita: La Baneasa acolo, da, si bem o cafeluta impreuna. Dar cam cand credeti ca ajungeti, la ce ora?
Pantea: Pai, eu plec in 5 minute, la...
Ghita: Da.
Pantea: Deci sa zic asa, 12 jumate... la unu imi termin treburile. La unu imi termin treaba. Deci pe la unu, unu si ceva, dupa ora unu.
Ghita: Deci la unu ne sunam amandoi pe telefon.
Pantea: Unu, unu jumate, da?
Ghita: Va multumesc mult mult de tot.
Pantea: Bine. La revedere!
Ghita: Sa traiti! Sanatate!
Pantea: La revedere!

Deputatul Sebastian Ghita a declarat, miercuri, la iesirea din sediul DNA Ploiesti, raspunzand unor intrebari, ca nu il cunoaste pe Dumitru Pantea, fost director al Hidro Prahova, si ca nu a vorbit niciodata cu acesta.

"Cred ca de la un anumit moment incolo, anumite persoane, gen Pantea (n.r. - Dumitru Pantea), Ionut Ionescu (consilier local - n.r.) si altii, in momentele in care au primit tehnica de la procurori si in momentele in care s-au aratat dispusi sa colaboreze cu procurorii, au fabricat probe. Au vorbit intentionat aceste lucruri. Inca o data va spun, acele persoane nu ma cunosc, nu s-au intalnit cu mine, nu au vorbit niciodata cu mine si e momentul sa le spunem procurorilor ca, atunci cand fabrica probe, acestea sunt infractiuni', a declarat Ghita la iesirea din sediul DNA Ploiesti.

Articol recomandat de sport.ro
"Pentru mine e un om mort!" Laurențiu Reghecampf nu vrea să mai audă de Anamaria Prodan
"Pentru mine e un om mort!" Laurențiu Reghecampf nu vrea să mai audă de Anamaria Prodan
Citește și...
Cele trei masuri luate de DNA impotriva lui Sebastian Ghita. Cum ar fi corupt alegatorii cu tigai de pe piata neagra
Cele trei masuri luate de DNA impotriva lui Sebastian Ghita. Cum ar fi corupt alegatorii cu tigai de pe piata neagra

Deputatul Sebastian Ghita nu mai are voie sa intre in Parlamentul Romaniei si nici sa paraseasca orasul Ploiesti. Masura fara precedent a fost luata miercuri de procurorii DNA.

Deputatul Sebastian Ghita, urmarit penal sub control judiciar, a plecat in Grecia. A promis ca se intoarce dupa 5 zile
Deputatul Sebastian Ghita, urmarit penal sub control judiciar, a plecat in Grecia. A promis ca se intoarce dupa 5 zile

Deputatul Sebastian Ghita, urmarit penal sub control judiciar in dosarul cumnatului premierului Victor Ponta, Iulian Hertanu, a plecat, joi, in Grecia.

Masura controlului judiciar, prelungita cu inca 60 de zile pentru Sebastian Ghita:
Masura controlului judiciar, prelungita cu inca 60 de zile pentru Sebastian Ghita: "Procurorii nu mi-au explicat motivele"

Procurorii DNA Ploiesti au prelungit, vineri, cu inca 60 de zile, masura controlului judiciar pentru deputatul PSD Sebastian Ghita, in dosarul lui Iulian Hertanu, cumnatul premierului Victor Ponta.

Recomandări
De ce a atacat Israelul cu forțe terestre Libanul. Premierul Benjamin Netanyahu: ”Trăim momente de răscruce”
De ce a atacat Israelul cu forțe terestre Libanul. Premierul Benjamin Netanyahu: ”Trăim momente de răscruce”

Crește tensiunea în Orientul Mijlociu. Armata israeliană a început, luni-noapte, o incursiune terestră în Liban.

Marcel Ciolacu: Rusia duce un război hibrid cu România și se va implica în alegerile interne
Marcel Ciolacu: Rusia duce un război hibrid cu România și se va implica în alegerile interne

Premierul Marcel Ciolacu afirmă, întrebat fiind dacă există şi forţe din afara României care să se implice în alegerile interne, că există un război hibrid al Rusiei, dar precizează că acesta se simte mai puternic în Republica Moldova.

 

Parlamentul se reuneşte în şedinţă pentru numirea membrilor în consiliile de administraţie ale BNR, ASF şi CNA
Parlamentul se reuneşte în şedinţă pentru numirea membrilor în consiliile de administraţie ale BNR, ASF şi CNA

Parlamentul se reuneşte, marţi, începând cu ora 15.00, în şedinţa comună, pentru numirea membrilor din consiliile de administraţie ale BNR, ASF şi CNA.