Medicul de familie care a susținut că SARS-COV-2 este folosit ca armă biologică: „Mi-e rușine doar cu burta asta mare”

12-02-2021 18:38


O dezbatere online în programul „Școala Altfel” s-a încheiat cu anchete în Prahova.

 

Și asta pentru că un medic de familie invitat să le prezinte elevilor informații științifice despre SARS-CoV-2, a susținut că virusul a fost creat în laborator și folosit într-un război economic. Acum, atât Inspectoratul Școlar Prahova, cât și Colegiul Medicilor fac cercetări.

Dan Gavrilescu, medic de familie în Câmpina de aproape 40 de ani, și tatăl unuia dintre elevii de clasa a 12-a ce participau la dezbatere, și-a pregătit din timp lecția.

Dan Gavrilescu, medic de familie: „SARS-CoV-2 e un virus modificat în laborator de o mână criminală a omului și folosit ca armă biologică. Nenorocirea care este? El a fost folosit într-un război complicat, economic. E o mare afacere în spatele acestei pandemii, război economic care să lovească în economiile puternice."

Întrebat de un elev cine ar avea interesul să declanșeze o pandemie și să ucidă atâția oameni, medicul a răspuns: „Așa-s războaiele, dragule.”

Acum, medicul își face ceva reproșuri, dar nu pentru conținutul „discursului".

Dan Gavrilescu, medic de familie: „Nu îmi reproșez decât că m-am afișat în public cu burta asta mare și mâinile în buzunar. Când am văzut imaginea mi-a fost rușine. Restul, să știți, nu retractez nimic. Argumentele științifice sunt toate adunate un an de zile în capul meu. "

Andreea Moldovan, secretar de stat Ministerul Sănătății: „Nu au nici o bază științifică și fac și mai mult rău când vin din partea unui exponent al cadrelor medicale. Ceea ce observăm în ultima vreme este o avalanșă de fake news-uri și de decredibilizare a infecției SARS-CoV-2, a vaccinării, a tratamentelor, a metodelor de restrângere a diseminării infecției și este regretabil, pentru că este transmis unor persoane care sunt înalt receptoare de astfel de informații."

Virgil Musta, medic specialist Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș" Timișoara: „Morți există, cazuri grave există, societatea perturbată de un an există și singura metodă eficientă de a stopa acest lucru este vaccinul și cred că e important să înțelegem acest lucru."

Milena Man, director Spital Pneumoftiziologie Cluj-Napoca: „Vorbim de un virus real și nu vorbim doar de o panică care se crează artificial pentru sabotarea unor economii. Avem pacienți care sunt internați, spitalele sunt pline."

Vali Șerban, director Colegiul Tehnic Forestier: „Dacă dânsul și-a exprimat părerile personale pentru dânsul nu e o problemă, dar și-a exprimat în fața elevilor."

Inspectoratul Scolar Prahova și Colegiul Medicilor au anunțat că fac verificări în acest caz. Pentru ca elevii să nu rămână cu o impresie greșită, conducerea colegiului tehnic va invita la clasă medici din spitalele Covid.

OMS a respins recent scenariul potrivit căruia noul coronavirus ar fi fost creat în laborator. Cauza cea mai probabilă, spun experții, rămâne cea a transmiterii de la un animal.


VIDEO PROTVPLUS.RO