Măsuri de urgență pentru posibile cazuri de coronavirus. Spitalele care vor prelua pacienți

13-02-2020 12:41


România va cumpăra de urgenţă dezinfectanţi şi materiale şi echipamente sanitare de protecţie. În plus, până la sfârşitul săptămânii vor fi pregătite încă trei centre de diagnosticare, pe lângă cel de la Bucureşti.

Totul pentru a fi pregătiţi pentru orice caz suspect de coronavirus.

''Am luat în calcul cel mai rău scenariu posibil'', a spus joi ministrul interimar al Sănătăţii, în şedinţa de Guvern

Guvernul va cumpăra în perioada imediat următoare echipamente de urgenţă care includ seturi de suport respirator, filtre, tărgi şi camere de izolare speciale. Mai mult, va fi mărit şi numărul de persoane de la direcţiile sanitare care să-i ajute pe poliţiştii de frontieră.

În plus, este pusă la punct şi reţeaua de spitale care vor trata pacienţii în cazul în care teribilul virus va ajunge şi în România. Centrele de diagnosticare sunt stabilite la spitalele de boli infecţioase de la Timişoara, Cluj şi Iaşi. Dar primele cazuri de coronavirus, dacă se va întâmpla asta, vor fi tratate la Spitalul Matei Balş din Capitală, a spus ministrul interimar al Sănătăţii.

Acesta a spus că oricine va veni dintr-o zonă de focar va intra în carantină vreme de 14 zile, în ziua a treia va fi testat, iar analizele vor fi repetate la externare.

În plus, guvernul pregăteşte şi instalarea de scannere termice pentru toate cele 16 aeroporturi din ţară, dintre care cinci la Otopeni, astfel încât să fie depistate posibilele cazuri de persoane infectate cu coronavirus.

VIDEO PROTVPLUS.RO