Mărturia unui poliţist care l-a anchetat pe Eugen Stan. "Câţi or mai fi pe străzi ca ăsta?"


Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Miercuri 10 Ianuarie 2018 19:11
Categorie: Stiri actuale
Agentul de poliție Eugen Stan, acuzat că ar fi agresat doi copii, a fost reținut pentru 24 de ore de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București

Un poliţist din cadrul Serviciului Omoruri a relatat, într-un mesaj anonim, cum s-a văzut cazul Stan şi urmările politice ale acestuia printre anchetatori.

Scrisoarea poliţistului de la Omoruri a ajuns la presă sub protecţia anonimatului:

Radiografia unui "A.C."

După aproape 3 zile de panică, odiosul ajunge în birou la noi la audieri. Şi recunoaşte. Spune tot. Senin. I-aş smulge dintii. Am un copil acasă. Colegii mei au şi ei copii. Asta a şi fost motivul pentru care am cerut noi că Serviciu să luăm dosarele cu A.N. cu pedofili. Pentru că suntem părinţi. Dar îmi înfrânez orice instinct de tată şi scot dosarele din sertar. Mă uit la imagini. Ceva îmi spunea de vineri că e el. Semăna. Aveam nevoie de o certitudine. Şi vine ADN–ul. Mostră ADN luată de la odios se potriveşte cu mostrele luate în 2009 şi 2012. Le-am făcut dreptate copiilor. E singura satisfacţie pe care o ai. Ştii că l-ai prins şi că nu va mai face rău.

Dar să revenim la momentul aducerii odiosului la birou. Ştiam câţiva. Şi niciunul dintre noi nu a şifonat la presă. Şeful anunţa ierarhic şefii. Şi dintr-o dată ne bubuie telefoanele. Sună presa. Sună toată presa. La tv începuseră unii să dea. De unde? De la noi n-a suflat nimeni o vorbă. Şi nici în următoarea oră. Ne-am văzut de treabă. La tv curgeau tot felul de informaţii. Presa află că-i poliţist. Poliţia e pur şi simplu zguduită. Ministerul e dărâmat. Cere explicaţii şi o analiză. Seara declaraţii. Doi purtători de cuvânt care au transmis mesajele instituţiei. Eu mă bucur că l-am prins şi mă uit că prostul la imaginile pe care le-am mediatizat în 2012 cum dracu' niciunul dintre colegii lui nu l-a recunoscut. Era unul de-al nostru. Bine că l-am prins. Ajung acasă spre dimineaţă. Pe la 5. Mă uit la copilul meu şi… îmi tropăie un gând negru. Câţi or mai fi pe străzi ca ăsta? Fac un duş şi îi mulţumesc lui Dumnezeu că l-am prins şi că am rezolvat şi cele două A.N.–uri. Că pot să-i chem pe părinţii copiilor şi să le spun că l-am prins. Că e un dement mai puţin pe străzi lângă copiii noştri. Mă culc liniştit şi mă trezesc.

A doua zi ministrul de interne cere paşi în spate de la şeful Poliţiei Române. Toţi stau pitiţi. Şi televizoarele explodează iar. Sunt informaţii pe surse care nu au legătură cu realitatea. Nu le dau importanţă. Jurnalişti nedocumentati. Şi în toată frasuiala de la birou se anunţă declaraţii la Interne. Şi iese ministrul. Rămânem blocaţi. Vrea un pas în spate de la Radu. Pentru ce? De ce? Aaaaa… pentru că nu le-a răspuns reporterilor la telefon? Doamna ministru! Dar nu vreţi dumneavoastră să facem toţi un pas în spate? Ca noi ne-am săturat. Şi la Gigina ni s-au cerut paşi în spate şi-am primit 3 controale. Am muncit în cazul ăsta, în cel din 2009 şi în cel din 2012 de ne-au bubuit urechile. Dar nu vreţi să plecăm cu toţii şi să aduceţi dumneavoastră din cei 6.000 de oameni de pe stradă pe care vreţi să-i angajaţi? Cu ce-am greşit? Că ne-am făcut datoria? Dar poate ne spuneţi de ce poliţia nu are un program de recunoaştere facială aşa cum se laudă că o să cumpere în 2016. Şi poate nu ştiţi că dumneavoastră nu aveţi ADN-ul în baza de date, aşa cum nu-l au toţi romanii. Cu ce să comparăm noi mostrele luate în 2009 şi 2012? Cu ce? Şi de când un superior cere explicaţii în dosare pe delegare? E ca şi cum ne-ar fi întrebat Oprea ce noutăţi mai sunt în dosarul lui şi de ce am luat registrele de la Rutieră. Dumneavoastră ştiţi cu ce se ocupă Serviciul nostru? Noi nu rezolvăm toate violurile din Bucureşti. Noi rezolvăm crimele. De pedofili am cerut noi să ne ocupăm. Dar ştiţi că viol nu înseamnă pedofilie?!  Adică speţă din 2016 era cu o femeie majoră. Şi am fi luat-o  şi pe asta dacă ne solicita cineva. Sunt 26 de secţii în Bucureşti, iar aşa-zisele sisteme cumpărate pe bani mulţi ca noi să fim operativi sunt o vrăjeală. Dacă nu te sună omul de la secţie să-ţi semnaleze ceva sau dispeceratul nu poţi ghici un caz.

Lăsaţi-ne să ne facem treabă că nu e războiul nostru.

Un ofiţer de la Serviciul Omoruri

P.s: Pentru cei care nu sunt familiarizaţi, A.C. = dosar cu Autor Cunoscut, A.N = dosar cu Autor necunoscut 

Agentul de poliție Eugen Stan, acuzat că ar fi agresat doi copii, a fost reținut pentru 24 de ore de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Pro TV

Poliţiştii de la Secţia 18 din Capitală, suspectaţi că au muşamalizat atacul lui Eugen Stan asupra unei femei, în 2016
Poliţiştii de la Secţia 18 din Capitală, suspectaţi că au muşamalizat atacul lui Eugen Stan asupra unei femei, în 2016
Dosarele poliţistului acuzat de agresiuni sexuale, preluate de Parchetul General
Dosarele poliţistului acuzat de agresiuni sexuale, preluate de Parchetul General
Carmen Dan, criticată dur după ce a cerut demiterea celui care l-a prins pe Eugen Stan
Carmen Dan, criticată dur după ce a cerut demiterea celui care l-a prins pe Eugen Stan
Polițistul Eugen Stan ar fi agresat sexual copii în drum spre serviciu. Mărturiile colegilor
Polițistul Eugen Stan ar fi agresat sexual copii în drum spre serviciu. Mărturiile colegilor
VIDEO PROTVPLUS.RO
scafandri
Sărăcia l-a împins să-și riște viața pentru un lemn de foc, dar a dispărut în râul Trotuș
Șoferul drogat care a lovit 3 mașini în București în timp ce se certa cu soția s-a sinucis
Sute de case inundate și drumuri blocate de ploile torențiale din țară
Restricții de trafic în București sâmbătă și duminică. HARTA zonelor afectate
Zonele lovite grav de furtunile de vineri. Pompierii au intervenit în 40 de localități
Apa Nova: În Pantelimon s-a înregistrat o ploaie ce apare o dată la 100 de ani
autubuz inundat
Imagini ireale cu un autobuz STB inundat în timpul furtunii din Capitală. Reacția călătorilor
Măsuri excepționale pentru vizita Papei în București. 50.000 de pelerini vor sosi
Cutremur la Academia de Poliţie. Culisele scandalului care a dus la demisia conducerii
Alerta peștelui stricat. Strategia prin care este scos la vânzare, deși este alterat
Cod portocaliu de vijelii și grindină, prelungit în estul țării
O mamă din Brașov și-a amenințat copilul că-l abandonează în cartierul de romi și l-a târât cu mașina